Ahiler Kalkınma Ajansı Aylık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı, 24 Eylül 2014 Çarşamba günü Kırıkkale Valiliği Toplantı Salonu’nda yapıldı.
 
Toplantı öncesinde, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir ve Niğde illeri Valileri, Kırıkkale Valisi Ali Kolat’ı makamında ziyaret ettiler.
 
Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyeleri daha sonra, Makine Kimya Endüstrisi Kurumu’na bağlı Kırıkkale Silah Fabrikasını ve Silah Müzesini gezerek yetkililerden bilgiler aldı. Silah Fabrikasında üretilen silahlar, özellikle Milli Piyade Tüfeği MPT-76 ve Keskin Nişancı Tüfeği JMK-BORA 12 Yönetim Kurulu Üyelerinden yoğun ilgi gördü.
 
            Daha sonra Kırıkkale Valiliği Toplantı Salonu’na geçildi. Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan Başkanlığındaki toplantı Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illeri Valilerinin yanı sıra Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ve Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız’ın katılımıyla gerçekleştirildi.
 
Toplantının açılış konuşmasını yapan Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan şunları söyledi:
 
Toplantımız, bir önceki Yönetim Kurulu toplantısında alınan kararlarla ilgili çalışmaları değerlendirerek başlayacaktır. Kalkınma Kurulumuz 10. toplantısını 3 Eylül 2014 tarihinde Kırıkkale Makine Kimya Endüstrisi Kurumu Sosyal Tesisleri’nde yapmıştır. Üyeleri Ajans’ın sorumluluk bölgesindeki illerde görev yapan kamu kurumu yöneticileri, akademisyenler, işadamları, sivil toplum kuruluşları gibi yerel aktörlerden oluşan ve yönetim kuruluna tavsiyelerde bulunmayı amaçlayan kalkınma kurulu bu toplantıda, 2015 yılı Ajans Destek Programlarını görüşmüştür. Bugünkü toplantımızda, Kalkınma Kurulunun görüştüğü ve tavsiyelerde bulunduğu mali destek programları ile ilgili değerlendirmeler yapılacak ve 2015 yılı içerisinden teklif çağrısına çıkılacak programlar tartışılacaktır. Ayrıca 22-25 Ocak 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan EMITT Fuarı’na illerimizin katılımı konusu değerlendirilecektir.
Bilindiği üzere, 2014 Yılı Teknik Destek Sonuçları 15 Eylül 2014 tarihinde Ajansımız tarafından ilan edilmiştir. 30 asil ve 7 yedek proje başarılı olarak belirlenmiştir. Bugünkü toplantıda Yönetim Kurulumuza yönelik detaylı bilgilendirme yapılacaktır.
Toplantımızın bir diğer gündem maddesi ise “İlkokul Öğrencilerine Yönelik Tanıtım Günleri Düzenlenmesi” konusudur. Daha önce Haziran ayında yapılan Yönetim Kurulu toplantısında alınan karar doğrultusunda düzenlenen organizasyonun ilk ayağı yine Haziran ayında Nevşehir’de gerçekleştirilmişti.
Toplantımız gelecek bir ay için planlanan diğer çalışmaların tartışılmasıyla sona erecektir.
 
Açılış konuşmasının ardından,  15.09.2014 tarihli Valiler Kararnamesi ile Mersin Valiliği görevine atanan Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak’a, Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu adına Yönetim Kurulu Başkanı ve Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan tarafından hediye takdim edildi.


Editör: TE Bilişim