Ahiler Kalkınma Ajansı, Yönetim Kurulu’nun Ocak ayı toplantısında alınan karar doğrultusunda THY işbirliği ile 15-20 Mart 2015 tarihleri arasında Rusya’ya bir çalışma ziyareti gerçekleştirildi. Kapadokya heyeti ziyaret kapsamında aynı zamanda MITT Moskova Fuar'ına katıldı.

 

Rosstat verilerine göre; Türkiye turizmi açısından önemli bir pazar olan Rusya’dan Türkiye’ye 2013 yılında gelen 4 milyonun üzerinde Rus vatandaşının 3 milyon 78 bini turistik amaçlı olarak bunu gerçekleştirdi. Rus vatandaşlarının Türkiye’de en çok tercih ettikleri destinasyonlar ise sırasıyla Antalya, İstanbul ve Muğla oldu. Bu nedenlerle Nisan ayında başlatılacak Türk Hava Yolları Antalya-Nevşehir direk uçuş seferleri ile Kapadokya’nın Rus turistler için önemli bir destinasyon haline gelmesini sağlayabilmek için Rusya’da aktif Kapadokya tanıtımının yapılması bölge turizmi açısından önemli hale geldi.

 

Bu doğrultuda Ahiler Kalkınma Ajansı ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’nın bölgenin ortak tanıtımı konusunda yapmış olduğu kapsamlı toplantılara istinaden Nevşehir Valiliği, Kayseri Valiliği, Ahiler Kalkınma Ajansı, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı ve Türk Hava Yolları Nevşehir Bölge Müdürlüğü işbirliğinde bölgemizin önde gelen turizmcileri ile birlikte Moskova'da düzenlenen MITT Turizm fuarına katılarak, burada Kapadokya'nın tanıtımı yapıldı.

 

Fuar katılımının yanı sıra St.Petersburg ve Moskova şehirlerinde Kapadokya tanıtım günleri düzenlenerek, iki ülke turizmcileri arasında yüz yüze iş görüşmelerin yapıldığı çalışma toplantıları organize edildi. Kapadokya’dan otelcilerin, acentelerin, baloncuların oluşturduğu 24 turizmci ve kamu kurumu temsilcileri bu çalışmalara katıldı. Yapılan çalışma toplantılarının her birine Rusya tarafından katılan acentelerin sayısı 80 civarında oldu. Fuar için kurulan Kapadokya standı yoğun ilgi gördü. Stantta çömlek yapımına dair gösteri de düzenlendi ve AHİKA tarafından hazırlatılan Kapadokya Tanıtım Filmi Türkiye standında gösterildi.

 

Editör: TE Bilişim