AHİKA – Ahiler Kalkınma Ajansı 2012 Yılı Teknik Destek Programını Tanıtım Toplantıları Sona Erdi

 

Ahiler Kalkınma Ajansı, 06.07.2012 tarihinde ilan edilen 2012 Yılı Teknik Destek Programı’nı TR71 Bölgesi’ne bağlı 5 ilde tanıttı.

 

 

 Bölgedeki yerel aktörlerin, bölgesel kalkınma açısından önem arz eden ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama aşamalarında sıkıntı ile karşılaşılan çalışmalarına destek sağlamak amacıyla hazırlanan programın toplam bütçesi  120.000 TL olarak belirlenmiş ve her bir teknik destek projesinin Ajans’a toplam maliyetinin (KDV dâhil) 15.000 TL’yi aşamayacağı kamuoyuna duyurulmuştu.

 

 

Ilgili duyuruda programa , TR71 Bölgesi’nde kayıtlı bulunan yerel yönetimler, kamu kurum ve kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, organize sanayi bölgeleri, küçük sanayi siteleri, kar amacı gütmeyen birlikler ve kooperatifler ile söz konusu  kurum ve kuruluşların kurduğu veya ortağı olduğu işletmelerin başvurabileceği de belirtilmişti.

 

Ahiler Kalkınma Ajansı 2012 Yılı Teknik Destek Programı’nın ayrıntılarını potansiyel yararlanıcılara anlatmak üzere sorumlu olduğu bölgeye bağlı 5 ilde tanıtım toplantıları düzenledi.16 Temmuz Pazertesi günü Aksaray Halk Sağlığı Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda başlayan tanıtım toplantıları Salı günü Kırıkkale Valiliği ve Çarşamba günü Kırşehir Valiliği Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantılarla devam etti. Teknik Destek Programı tanıtım toplantıları Perşembe günü Nevşehir’de bulunan Ahiler Kalkınma Ajansı Merkez Hizmet Binası’nda ve Niğde Ticaret Ve Sanayi Odası Toplantı Salonuda yapılan toplantılarla sona erdi. Potansiyel yararlancıların büyük ilgi gösterdiği toplantılar, Ahiler Kalkınma Ajansı Program Yönetim Birimi Başkanı Lutfi Altunsu, birim uzmanları Mustafa Çelebi ve Hayrı Tanrıverdi tarafından yapılan sunumlarla ve soru cevap bölümleriyle  gerçekleştirildi.

 

 

 Öte yandan, Teknik Destek başvuru rehberi, başvuru formu ve ekleri Ahiler Kalkınma Ajansı’nın www.ahika.org.tr adlı internet sitesinden temin edilebilecek. Ayrıca Teknik Destek Programı mevzuat gereği yıl sonuna kadar açık kalacak olup, son başvuru tarihleri 1.Dönem (Temmuz-Ağustos) için 31.08.2012, 2. Dönem(Eylül-Ekim) için 31.10.2012 ve 3. Dönem (Kasım-Aralık) için ise 31.12.2012 olacak.Proje başvuruları ise , matbu olarak ve kapalı zarf içinde taahhütlü posta ve kargo yoluyla veya elden Nevşehir’de bulunan Ajans Merkezi ve Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir ve Niğde illerinde bulunan Yatırım Destek Ofislerine yapılabilecek.



Editör: TE Bilişim