Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) tarafından kabul gören proje ile Bor Pınarbaşı mevkiinde bulunan mezbahanın tüm makine, teçhizat ve tesisleri yenilerek modern hale getirilecek.
 
Ahiler Kalkınma Ajansı(AHİKA) Başarılı projelerin belirlenip. Proje başvurusu süresinin sona ermesinin ardından TR71 bölgesi illeri Aksaray, Kırıkkale, Niğde, Kırşehir ve Nevşehir’den toplam 240 proje başvurusu yapılmıştı.
Bölge Planının Devlet Planlama Teşkilatı tarafından projelerin onaylanmasının ardından 2011 Yılı Mali Destek Programını açıklamış ve proje kabulüne başladı.
 
AHİKA, bölgesinde; Tarıma Dayalı Sanayi ve Küçük Ölçekli Altyapı ana başlıklarında mali destek programı kapsamında başarılı proje olarak seçilen, Mezbaha Modernizasyon Projesi olarak da açıklanan; Bor Belediyesi Mezbaha Modernizasyon Projesi başvurusu kabul edilmiş, ardından Proje sözleşmesi 24 Mart 2011 Günü Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Selim Biçen ve kurum temsilcileri ile Bor Belediyesi Başkanlığını temsilen Belediye Mali Hizmetler Müdürü Murat Sök tarafından Ahiler Kalkınma Ajansında imza töreniyle imzalandı.
 
AHİKA tarafından kabul edilen ve karşılıklı imza edilerek yürürlüğe giren bu Bor Belediyesi Mezbaha Proje ile birlikte; Bor Belediyesine ait Pınarbaşı mevkiinde bulunan mezbahanın tüm makine, teçhizat ve tesisleri yenilerek modern hale getirilecek, Niğde Bölgesi ve Bor ilçesi halkına daha iyi hizmet sunulacak.
 
Editör: TE Bilişim