Ahiler Kalkınma Ajansı 05.12.2012 tarihi itibariyle ilan ettiği 2012 Mali Destek Programlarının tanıtım toplantıları 13.12.2012 Perşembe günü Kırıkkale’de başladı.

 

            Bölgedeki potansiyel yatırımcılar ve basın mensuplarına yönelik olarak düzenlenen toplantılardan ilki 13 Aralık 2012 Perşembe günü Kırıkkale Kültür Merkezi’nde Yönetim Kurulu üyelerinin yani Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illerinin Valileri, Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

 

          Toplantının açılış konuşmasını yapan Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Valisi Ali Kolat; 2012 yılı  mali destek çağrısına çıktıklarını hatırlatarak, amaçlarının uygun projeler ile Ajansa başvuran kurum ve kobilere hibe desteği sağlamak olduğunu ifade etti.

 

          Kolat’ın ardından  mali destek programları ile ilgili ayrıntılı sunumlara geçildi. Bu bölümde Ahiler Kalkınma Ajansı Program Yönetim Birimi Başkanı Dr. Lutfi Altunsu, 2012 Mali destek Programlarının iki başlığı olan “Sektörel Rekabet Edebilirlik” ve “Küçük Ölçekli Altyapı” mali destek programlarının ayrıntıları hakkında birer sunum gerçekleştirdi. Altunsu, başvuru sürecinde 24.5 milyon TL’lik hibe desteğini sağlamanın yanı sıra, Ajansın bu hibe desteğinden nasıl yararlanılabileceği hakkında tanıtım ve bilgilendirme toplantıları, proje döngüsü eğitimi ve proje hazırlık eğitimi gibi hizmetlere devam ederek tüm bölgeyi projelere başvuruları teşvik etmeye devam edeceğini vurguladı. 

 

         Toplantı katılımcılardan gelen soruların yanıtlanmasıyla sona erdi.  

 

         2012 Mali Destek Programları Tanıtım Toplantıları, 14 Aralık Cuma günü Kırşehir’de, 18 Aralık 2012 Salı günü Niğde’de ve 19 Aralık Çarşamba günü Aksaray’da devam edecek.

 

          Ahiler Kalkınma Ajansı 2012 Mali Destek Programları tanıtım toplantılarının sonuncusu ise, 21 Aralık 2012 Cuma günü Nevşehir’de tüm Yönetim Kurulu Üyeleri ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın katılımıyla gerçekleştirilecek.

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim