Ahiler Kalkınma Ajansı’nın vizyonu ve üst ölçekli planlar çerçevesinde bölge için öncelikli olan; Sektörel Rekabet Edebilirlik konu başlığında ilan edilen 2014 yılı Mali Destek Programı tanıtım toplantıları Kırıkkale’de devam etti.

 

Kırıkkale Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Kültür Merkezi Salonu’nda düzenlenen tanıtım toplantısına AHİKA Yönetim Kurulu Üyesi ve Kırıkkale Valisi Ali KOLAT, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Ekrem GÖK, AHİKA Genel Sekreteri Mehmet Fatih YILDIZ ile KOBİ temsilcileri katıldı. 

Toplantının açılışında konuşan AHİKA Genel Sekreteri Mehmet Fatih YILDIZ bu yıl KOBİ’lere özgü bir mali destek programı gerçekleştirdiklerini, toplam bütçenin beş il için 10.000.000 TL olduğunu, Kırıkkale’den de proje başvurularını beklediklerini ifade etti. Ardından kürsüye gelen Kırıkkale TSO Başkanı Ekrem GÖK son dönemde kalkınma ajansı ile ilgili çalışmalarda Kırıkkale’de gözle görülür bir artış olduğunu belirterek bu gibi çalışmaların takipçisi olacaklarını ve Kırıkkale’deki KOBİ’lerden nitelikli projeler beklediklerini söyledi. 

                Son olarak konuşmalarını yapan AHİKA Yönetim Kurulu Üyesi ve Kırıkkale Valisi Ali KOLAT Kırıkkale’nin AHİKA’nın kuruluşundan bu yana proje sayısı olarak diğer illere göre geride kaldığını bu eksikliği telafi etmek için çalışmalar başlattıklarını ve bu mali destek programı için de fazla sayıda proje başvurusu beklediklerini belirtti. 

Ahiler Kalkınma Ajansı Program Yönetim Birimi Başkanı Ramazan Özdemir’in 2014 yılı Mali Destek Programı’nın ayrıntıları içeren sunumunun ardından Birtav Tavukçuluk kurucusu AHİKA’dan daha önce aldıkları destekle ilgili tecrübelerini katılımcılarla paylaştı.  

Tanıtım toplantısı, soru cevap bölümüyle sona erdi. 

Diğer illerdeki tanıtım toplantıları programı ise şöyle olacak.

 

İl

Toplantı Yeri

Saat

Tarih

Niğde

Niğde OSB Top. Salonu

14:00

13.01.2014

Aksaray

Aksaray Kültür Merkezi

14:00

14.01.2014

Nevşehir

Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi

14:00

15.01.2014

 

 

Editör: TE Bilişim