Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu ve Genel Sekreterlikle birlikte organlarından biri olan ve üyeleri Ajans’ın sorumluluk bölgesindeki Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illerinde görev yapan kamu kurumu yöneticileri, akademisyenler, işadamları, sivil toplum kuruluşları ve medya temsilcileri gibi yerel aktörlerden oluşan Kalkınma Kurulu 9. Toplantısını 25 Aralık 2013 tarihinde Aksaray Altuntaş Otel’de toplandı.

 

Toplantı, sırasıyla Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız, Kalkınma Bakanlığı Avrupa Birliği Ekonomik ve Sosyal Uyum Dairesi Başkanı Mesut Kamiloğlu ve Aksaray Vali Vekili Kubilay Ant’ın açılış konuşmaları ile başladı.

 

Konuşmaların ardından iki dönem AHİKA Kalkınma Kurulu’nda başkanlık görevini yürüten Fahri Eker’e Aksaray Vali Vekili Kubilay Ant tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

 

Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız, Kalkınma Kurulu görev ve yetkilerini, Ajans’ın 2013 ve 2014 faaliyetlerini kurul üyelerine aktardı.

 

Bölgenin sorunlarına ve çözüm önerilerine, tanıtımına, potansiyeline ve önceliklerine yönelik olarak Yönetim Kurulu’na tavsiyelerde bulunmak üzere yılda iki kez toplanan ve danışma organı niteliği taşıyan AHİKA Kalkınma Kurulu’nun 9. Toplantısı Kalkınma Kurulu Başkanlığı seçimine de sahne oldu. Kalkınma Kurulu üyeleri seçim öncesi “Kalkınma Kurulu Başkanı Seçim Prosedürü” hakkında bilgilendirildi.

 

Ardından adaylar belirlendi. Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı İsmail Ördü, Aksaray İş Kadınları Derneği Başkanı Hatice Şahin, Kırıkkale İŞKUR İl Müdürü Nazım Ulu, Niğde Kapadokya Kadın, Gençlik, Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Şükriye Güçlü Kalkınma Kurulu Başkanlığı için aday oldu.

 

Daha sonra seçime geçildi. 57 üyenin oy kullandığı seçimin ilk turunda,  İsmail Ördü 21, Hatice Şahin 23, Nazım Ulu 7, Şükriye Güçlü 6 oy aldı.

 

Bu sonuçların ardından Hatice Şahin ve İsmail Ördü arasında ikici tur seçime geçildi. 58 oyun kullanıldığı ikinci turda, sayım sonucu İsmail Ördü 25, Hatice Şahin 33 oy aldı. Böylece, Ahiler Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu’nun yeni Başkanı Hatice Şahin, Başkanvekili ise İsmail Ördü oldu.

 

Toplantı, kararının açıklanmasının ardından yeni Kalkınma Kurulu Başkanı Hatice Şahin’in teşekkür konuşmasıyla sona erdi.

 














Editör: TE Bilişim