Ahiler Kalkınma Ajansı 2013 yılı Teknik destek projesi imza töreni Niğde Valisi Necmeddin Kılıç’ın da katılımlarıyla gerçekleşti.


Kamera : Hüseyin YILDIZ




Ahiler Kalkınma Ajansı 2013 Yılı Teknik Destek Programı Sözleşme İmza Töreni Niğde’de yapıldı.

 

Niğde Grand Otel’de düzenlenen imza törenine Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Vali Yardımcıları Hacı İbrahim Türkoğlu, Abdullah Uçgun, AHİKA Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız, Çiftlik Kaymakamı Mustafa Dinç, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Türkmen ve kamu kurum ve kuruluşlarından yetkililer katıldı.

 

İmza töreni öncesi bir sunum gerçekleştiren AHİKA Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız, Ahiler Kalkınma Ajansı’nın sorumluluk alanı olan Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illerinde bugüne kadar uyguladığı teknik destek programlarına toplam 303 proje başvurusu yapıldığını, bu projelerden 154’ünün başarılı olduğunu belirtti. Ajans’ın bu projelere 1.348.103 TL destek sağladığını hatırlatan Yıldız, Niğde’nin il bazında ise, 2011-2013 yılları arasında AHİKA tarafından uygulanan teknik destek programlarında toplam 79 proje ile Ajans’a başvurduğunu ve 41 projenin başarılı bulunup sözleşme imzaladığını sözlerine ekledi.

 

Yıldız’ın ardından kürsüye gelen Niğde Valisi ve Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi Necmeddin Kılıç ise teknik destek programında beş il arasında en çok desteği Niğde almış görünüyor. Teknik destek projesinde; önümüzdeki beş ve otuz yıllık bir planlama yapmamız gerekiyor. Biz hem stratejik hem de gelişme planı yapmalıyız. Stratejik plan dâhilinde AHİKA iki projeyi destekliyor. Her zaman olduğu gibi iyilikte ve hayırda ilimize yardım etmede bir fonksiyon icra eden AHİKA temsilcilerine teşekkür ediyorum diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından imza törenine geçildi. Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Vali Yardımcıları Hacı İbrahim Türkoğlu, Abdullah Uçgun, AHİKA Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız, Çiftlik Kaymakamı Mustafa Dinç, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Türkmen, NESOB Demirciler ve Tamirciler Odası Genel Sekreteri Eylem Ünal onaylanan projeler için kurumları adına imza attılar


Editör: TE Bilişim