Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği’ne Atanan Mehmet Fatih YILDIZ Görevine Başladı

 

01.03.1971 Mardin doğumlu olan Mehmet Fatih YILDIZ 1995 yılında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ni bitirdikten sonra, İtalya’da CIHEAM Enstitüsü’nde toprak ve su kaynakları üzerine yüksek lisans yaptı ve A derece ile mezun oldu.

 

Mehmet Fatih YILDIZ, 1998 yılında ziraat mühendisi olarak göreve başladığı GAP İdaresi’nde 2005 yılına kadar bölgesel kalkınma konusunda çalıştı. 2005-2012 yılları arasında katılım öncesi AB fonlarını yöneten Merkezi Finans ve İhale Birimi’nde sırasıyla “Hibe Yöneticisi” , “AB Bölgesel Kalkınma Programları Sektör Koordinatörü” ve “Hibe Birimi Koordinatörü ” olarak çalıştı.

 

Bölgesel kalkınma alanındaki birçok programda da görev yapan Mehmet Fatih YILDIZ, master plan çalışmaları ve AB hibe programları yöneticiliği yaptı ve bu programların izleme değerlendirmesini de gerçekleştirdi. YILDIZ ayrıca, İçinde AHİKA’nın da bulunduğu 8 ayrı kalkınma ajansına “hibe yönetimi” ve “proje yönetimi” konusunda eğitimler verdi.

 

YILDIZ, 90 milyon Euro bütçeli Ağrı-Kayseri-Konya ve Malatya Düzey 2 Bölgeleri Kalkınma Programı, 45 milyon Euro bütçeli Doğu Anadolu Bölgesel Kalkınma Programı, 24 milyon Euro bütçeli Doğu Karadeniz Düzey 2 Bölgesel Kalkınma Programı ve 24 milyon Euro bütçeli GAP Kırsal Kalkınma Programı gibi AB hibeleriyle finanse edilen bir çok bölgesel kalkınma programını yönetti.

 

Mehmet Fatih YILDIZ, Dünya Bankası, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), BTC gibi kuruluşların finanse ettiği uluslararası projelerde uzman ve ekip lideri olarak görev yaptı. YILDIZ, AB Sınır Ötesi İşbirliği Programları’na da katıldı ve en üst karar oranı olan “Ortak İzleme Komitesi Üyeliği “  yaptı.

  

 

Editör: TE Bilişim