Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından yaklaşık bir ay önce açıklanan Doğrudan Faaliyet Desteği Programına başvurular sürerken, Ajans 06.07.2012 tarihi itibariyle 2012 Yılı Teknik Destek Programını da ilan etti.

 

2011 yılı içerisinde de iki kez teknik programı açıklayan ve toplam 58 projeyi destekleyen Ahiler Kalkınma Ajansı, teknik destek programlarıyla  bölgedeki yerel aktörlerin, bölgesel kalkınma açısından önem arz eden ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama aşamalarında sıkıntı ile karşılaşılan çalışmalarına destek sağlamayı amaçlıyor.

 

Programın toplam bütçesi  120.000 TL olarak belirlenirken  her bir teknik destek projesinin Ajans’a toplam maliyeti (KDV dâhil) 15.000 TL’yi aşamayacak. Ayrıca, Ajans tarafından sağlanacak teknik destek, sadece uzman teminini ve uzmanların yol ve konaklama giderlerini kapsayacak ve destek oranı %100 olacak.

 

Öte yandan programa, TR71 Bölgesinde kayıtlı bulunan yerel yönetimler, kamu kurum ve kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, organize sanayi bölgeleri, küçük sanayi siteleri, kar amacı gütmeyen birlikler ve kooperatifler ile söz konusu  kurum ve kuruluşların kurduğu veya ortağı olduğu işletmeler başvurabilecek.

 

Teknik Destek başvuru rehberi, başvuru formu ve ekleri Ahiler Kalkınma Ajansı’nın www.ahika.org.tr adlı internet sitesinden temin edilebilecek.

 

Başvuruların alınması için son tarihler her bir dönem için ayrı ayrı tanımlandı.Posta veya kargo şirketine bağlı gecikmeler ise dikkate alınmayacak. Son başvuru tarihinden sonra alınan başvurular, bir sonraki teknik destek programı dönemi sonunda değerlendirilecek.Teknik destek programı mevzuat gereği yıl sonuna kadar açık kalacak olup, son başvuru tarihleri 1.Dönem (Temmuz-Ağustos) için 31.08.2012, 2. Dönem(Eylül-Ekim) için 31.10.2012 ve 3. Dönem (Kasım-Aralık) için ise 31.12.2012 olarak belirlendi.

 

Proje başvuruları, matbu olarak ve kapalı zarf içinde taahhütlü posta ve kargo yoluyla veya elden Nevşehir’de bulunan Ajans Merkezi ve Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir ve Niğde illerinde bulunan Yatırım Destek Ofislerine yapılabilecek.



Editör: TE Bilişim