Türkiye Kamu-Sen Niğde İl Temsilcisi Adnan Özer, hükümetin toplu sözleşme görüşmelerin ardından kamu çalışanları için aldığı zam kararına az olmasına tepki göstererek, “5 zammı kabul edenler, memurun ve emeklinin ekonomik idam fermanını da imzalamışlardır.” dedi.

Zam oranının belirlenip kabul edilmesinin ardından bir basın açıklaması yapan Başkan Özer,
3,2 milyon kamu çalışanı, 1,9 milyon emekli ve bunların aileleriyle birlikte toplamda 20 milyon vatandaşı doğrudan ilgilendiren 4. dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri mutabakatla sonuçlandığını hatırlattı. Zam kararını imzalayan yetkili sendikaya tepki gösteren Başkan Özer, “Bundan önce 2013 ve 2015 yıllarında ‘tarihi toplu sözleşme imzaladık’ nidalarıyla attıkları imzayı savunan sendikalar, imza aşamasında sattıkları hayalin, gerçekler karşısında defalarca hezimete dönüşmesinden olsa gerek bu toplu sözleşme imzalanırken sus pus olmuş, ağızlarını bıçak açmamıştır. Çünkü kendileri de pek ala bilmektedirler ki, daha bir ay önce işçilerle imzalanan toplu sözleşme ile bugün kendi imzaladıkları toplu sözleşme arasında dağlar kadar fark vardır. İşçilerle imzalanan toplu sözleşmede yüzde 5+7,5 zam 3 bin liranın altında maaş alanlara aylık 90 TL iyileştirme ve ilave tediye ücretine 250 TL’lik artış söz konusudur. 5,1 milyon memur ve emekli adına 2018 yılı için yüzde 4+3,5, 2019 için ise yüzde 4+5 zammı kabul edenler, memurun ve emeklinin ekonomik idam fermanını da imzalamışlardır.” dedi.

“Kalemin mürekkebi 0,5 puanlık artışla mı dolmuştur?”

Başkan Özer, toplu sözleşme görüşmelerini tiyatroya benzettiği ve yetkili sendikaya yüklendiği basın açıklamasına şöyle devam etti:“Aslında yetkili konfederasyonun başkanı, hükümetin yüzde 3,5+3,5’luk teklifine, ‘bu teklif elimize kalemi vermektedir ama içine mürekkebi koymamıştır’ diyerek tepki göstermiş, bu duruşları bizleri de kamu çalışanlarımız adına umutlandırmıştır. Bu açıklamadan sonra ne olmuştur da yüzde 3,5+3,5’a olmaz diyenler birkaç saat içinde yüzde 4+3,5’a evet demiştir? Kalemin mürekkebi 0,5 puanlık artışla mı dolmuştur? Kamu görevlilerimizden bu tiyatroya daha fazla seyirci kalmamalarını, milyonların kaderini belirleyen bu masanın ciddiyetine yakışır temsilcilerle, gerçek bir pazarlık ve mücadele alanı olması için tercihlerini gözden geçirmelerini istiyoruz. Kamu çalışanları ve emeklilerimizin bu oyunu bozması ve artık ’bu masallara bir son verin’ demesi bir zorunluluk haline gelmiştir.”
Editör: TE Bilişim