Niğde İl Özel İdaresine  2010/1 KPSS sonuçlarına göre yerleştirilen ve Vali Âlim BARUT tarafından atamaları yapılan 9 memur düzenlenen törenle yemin etti
 
İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali NEBOL, il özel idare şube müdürleri ve personelinin katıldığı törenle 2010/1 KPSS sonuçlarına göre yerleştirilerek Vali BARUT tarafından atamaları yapılan 9 memurun yemin merasimi gerçekleştirildi.
Bakanlar Kurulunun 25/10/1982 tarihli Asli Devlet Memurluğuna Atananların Yemin Merasimi Yönetmeliği, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun ödev ve sorumluluklar başlıklı 6. maddesi gereğince yemin merasimi yapılırken merasime 9 adet yeni memur katıldı.
Branşlarına göre bu personeller;, 1 Adet Zıraat Mühendisi, 1 Adet İnşaat Mühendisi, 1 Adet VHKİ ve 6 adet memur.
657 Sayılı Devlet memurları Kanununun 58. maddesi gereğince adaylık süresini tamamlayan adayların asaletleri 15/08/2010 tarihinde onaylanmıştı.
İstiklal Marşı ile başlayan törende adayların yemin etmesinin ardından bir konuşma yapan Genel Sekreter NEBOL, yeminin Türk geleneklerinde önemine vurgu yaparak, yeni memurlara emekliliğe değin dürüst, memleket menfaatlerini gözeten bir anlayışla çalışmalarını öğütledi.
Genel Sekreter Ali NEBOL yemin merasiminde yaptığı konuşmasında şunları kaydetti;
“Hepiniz yemininizi yaptınız ve asil Devlet memurluğu görevine başladınız. Hepinizin yemini ve asil memurluğu hayırlı olsun. Ettiğiniz yemini iyi idrak ediniz ve bu yemine bağlı kalınız.
Türk geleneklerinde yeminin ne kadar kutsal sayıldığını unutmayınız. Emeklilik gününüz gelene kadar temiz, dürüst ve memleket menfaatlerini gözeterek çalışmalarınızı yapınız. Hepinizi kutluyorum.”
Genel Sekreter NEBOL, konuşmasının ardından tüm aday memurları tek tek kutladı ve mesleki hayatlarında başarı diledi.
 
 
Editör: TE Bilişim