Niğde Açık Cezaevine, Niğde Tarımına büyük katkısı olacak tesis kuruluyor.
İşyurtları Daire Başkanlığı’nın 2 Milyon TL ödenek desteği ile Kesif Yem Fabrikası kuruluyor.
Ak Parti Niğde İl Başkanı Mahmut Peşin, Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Erdoğan Özegen’in girişimleri sonucunda Fabrikanın kurulması için gerekli prosedürler tamamlandı.
Saatte 5 ton Peletli yem üretimi yapılacak Fabrika ile birlikte, tarımla uğraşan çiftçilere büyük bir umut doğdu. Çünkü üretilen yem, Açık Cezaevinde kurulacak Fabrika tarafından alınacak.
Kurulacak Fabrikanın ilimizde tarımla uğraşan çiftçilerimize büyük bir umut olduğunu belirten Ak Parti Niğde İl Başkanı Mahmut Peşin, Fabrikanın özelliklerini şu şekilde anlattı;
‘’ -  Yapımı tamamlanan 3x1000 tonluk çelik tahıl siloları yem fabrikası ile kombine çalışabilecek.
-              Planlanan fabrika dikey eksenli olarak kurulacak ve çalışacak.
-              Hammadde temini açısından %15 civarında daha ucuza yem üretilebilecek.
-              Hammadde temini açısından kurum, uygun bir bölgede bulunmaktadır. Bu da hammadde temininde kolaylık sağlayacaktır.
-              Yıllık olarak yaklaşık 11000 ton pelet yem üretimi planlanmakta olup, bu miktar hem kendi kurum ihtiyacını karşılayacak,  hem de Kırşehir Açık, Foça Açık Ceza İnfaz Kurumlarının ihtiyaçlarına cevap verebilecektir.
-              Fabrikada istenirse dökme toz yem üretimi de yapılabilecektir.
-              Hedeflenen üretim ve rasyon hesaplamaları doğrultusunda 7.000 tona kadar bölge  çiftçilerimizden arpa temini yapılacaktır.
Fabrikanın ilimiz ve çiftçilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum’’ dedi.
 
Editör: TE Bilişim