İllerde "Valiliklerin Avrupa Birliği sürecinde etkinliğinin artırılması" amacıyla oluşturulan Avrupa Birliğine Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu 2015 yılı I. dönem toplantısı İl AB Daimi Temas Noktası Vali Yardımcısı Abdullah UÇGUN başkanlığında Niğde Sanayi ve Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda yapıldı.


Toplantının açılış konuşmasını yapan Uçgun  “Türkiye’nin Avrupa Birliğine katılım süreci, özellikle 2002 yılından itibaren kayda değer bir ivme kazanmıştır. Bu dönemde çok önemli siyasi reformlar ve yasal değişiklikler gerçekleştirilmiştir. Bu değişim süreci sayesinde Türkiye dünyada ve bölgesinde daha saygın bir ülke haline gelmiştir. Ülkemizin AB katılım süreci, sadece merkezi yönetimi değil, onun taşra teşkilatını, yerel yönetimleri ve toplumun tüm kesimlerini de içine alan kapsamlı bir süreçtir. Bu süreç içerisinde ciddi bir gayret ve koordinasyon içerisinde çalışılmalıdır. Valiliklerin AB’ye katılım sürecine daha etkin katkı sağlamaları ve AB ile ilgili konularda merkez teşkilatları ile daha fazla işbirliği ve iletişim içinde olmaları gerekmektedir. Gerçekleştirilen yasal ve idari reformların tam olarak hayata geçirilmesi; takibinin sağlanması; kamuoyu nezdinde AB’ye üyelik sürecimizin daha sağlıklı anlaşılabilmesi; AB mali kaynaklarının kamu kurumları, sivil toplum örgütleri, özel kuruluşlar ve kişiler tarafından verimli kullanılması konularında Valiliğimizin taşrada önderlik etmesi hususunda çalışmalar yapılmaktadır. “ dedi.


Toplantı sonunda Eurodesk Temas Noktası Bilgehan HARMANŞAH tarafından AB projeleri, AB ve Türkiye Arasında Sivil Toplum Diyaloğu IV Projesi ve diğer teklif çağrıları hakkında bilgi verildi.

Bilgehan HARMANŞAH; AB ve Türkiye Arasında Sivil Toplum Diyaloğu IV Projesi kapsamında çevre;  enerji;  tüketicinin ve sağlığın korunması; adalet, özgürlük ve güvenlik; iş kurma hakkı ve hizmet sunumu serbestisi; bölgesel politika ve yapısal araçların koordinasyonu; işletme ve sanayi politikası; tarım ve balıkçılık ile eğitim hibe programları altında sivil toplum kuruluşlarına sağlanacak olan 11 milyon Avro hibe desteği ile ilgili açıklamalarda bulundu.

 

 

Editör: TE Bilişim