NESOB ve Niğde İş-Kur İl Müdürlüğü işbirliği ile açılan kurslarda başarılı olan 75 kursiyere düzenlenen törenle sertifikaları verildi.
 
Törene Niğde Valisi Alim Barut, Niğde İl Jandarma Komutanı İsmet Cansaran, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Alp, İl Emniyet Müdürü Yusuf Albayrak, Bor Kaymakamı Kemalettin Sakin, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Bor İlçe Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, İl Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, NESOB'a bağlı 28 Oda Başkanı ve kursiyerler katıldı.
 
NESOB Başkan Fahri Eker "Niğde Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği olarak düzenlediğimiz bu kurslarımızın amacı ,   ilimizdeki işletmelerin ihtiyacı olan nitelikli eleman eksikliğini gidermek ve işsiz gençlerimizin iş bulmalarını temin etmektir” dedi.
 
Eker, 2011 yılı içerisinde de İş-Kur ile ortaklaşa olarak bir çok projenin altına imza atacaklarını iade ederek:  "Niğde Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Olarak 2011 yılında yaklaşık 200 gencimize Dış Ticaret ve Pazarlama ,Turizm Rehberliği,Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Garsonluk,Servis Elemanlığı, ve Kaynakçılık Kursları açmayı planlamaktayız. Amacımız işsiz ve vasıfsız gençlerimize mesleki eğitim vererek , istihdam edilebilmelerini sağlamaktır" diye konuştu.
         
VASIF KAZANARAK ÜRETİME VESİLE OLACAKLAR
 
         Niğde Valisi Alim Barut ise “Esnaf Sanatkarlar birliği Niğde temsilciliğinin yaptığı kurs sonunda arkadaşlarımız birer meslek edindiler. Bildiğiniz üzere günümüzde işsizlik, vasıfsızlar iş bulamıyor vasıflılar için iş imkânları çok geniş. Arkadaşlarımızda şimdi birer vasıflı eleman olarak iş hayatına atılacaklar. Bu sebepten dolayı kutluyorum. Bu şekildeki kurslar devam ettiği sürece vasıflı olmayan elemanlar bir vasıf kazanarak işe üretime bir anlamda para kazanmaya ailesini geçindirmeye vesile olacaktır. Buda demektir ki geçim derdi çekmeden onun topluma verdiği huzursuzluk yansımadan bir hayat önlerinde olacak. Bu duygu ve düşüncelerle arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Vatandaşlarımızın da bu kurslara duyarlı olmalarını istiyorum. Eğer ki yeterli eleman gelmez ise bazı kurslar açılmayabiliyor. Elinde bir mesleği olmayan gençlerimizi bu kurslara bekliyoruz” diye konuştu.
 
          Konuşmaların ardından Niğde Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği ve Niğde İş-Kur İl Müdürlüğü iş birliği kapsamında açılmış olan Bilgisayarlı Ön Muhasebe,Satış Pazarlama Elemanlığı ve Web Tasarım Kurslarını başarı ile tamamlayan 75 kursiyere sertifikaları verildi. Yeni Yıldız Gazetesi/Niğde











 
Editör: TE Bilişim