Niğde’de 5. düzenlenen Tarım Fuarı 100 firmanın katılımıyla Niğde Belediyesi fuar alanında düzenlenen törenle ziyaretçilerine ve çiftçilere kapılarını açtı.

Açılışa Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, NİTSO Başkanı Şevket Katırcıoğlu, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna, ilçe kaymakamları, Sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda davetli katıldı.

Niğde Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk, Fidancılık, Seracılık, Tohumculuk, Patatescilik, Arıcılık, Meyvecilik ve Gıda Fuarı 28 Ekim Pazar günü saat 22.00’a kadar Niğde ve dışından gelen ziyaretçileri kabul ediyor.

Açılış töreninde ilk konuşmayı yapan Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, her yıl düzenlenen Tarım fuarının ilimizin gelişmesine katkı sağlayacağını aynı zamanda katılımcıların yapacakları harcamaların yerel ekonomiye canlılık kazandıracaktır. Günümüzde tarım alanında gelişmelerin takip edildiği yerler fuarlardır” dedi.

Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu; “ tarıma yapılan her çalışma büyük önem arz etmektedir. Bizler bugün tarımın sektörel gelişimi ve ekonomik boyutu vesilesiyle sizlerle birlikteyiz. Son dört yıldır gerçekleştirdiğimiz bu etkinlik şehrimizin tarımsal ürünlerini kamuoyuna tanıtma konusunda oldukça başarılı olmuştur. Bu başarı tüm tarım camiasına aittir. Niğde’nin tarım anlamında sadece kendisine değil aynı zamanda tüm Türkiye’ye önemli katkı sağladığını biliyoruz. Bu bağlamda bugün 5’incisini gerçekleştirdiğimiz tarım fuarının sağlayacağı katkıların sadece bölge için değil aynı zamanda ülkemiz içinde çok faydalı olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

5. Tarım fuarının hayırlı olmasının diliyorum diyerek söze başlayan Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan; “Hepimizin ifade ettiği gibi Niğde tarım şehri. İstihdamın yüzde 48’i tarımda, çiftçilerimizde. Çiftçilerimiz bahar mevsimiyle birlikte tohumlarını ekip güz mevsiminde o tohumları ürün olarak kaldırıncaya kadar her yıl tarlasında gayretle çalışıyor. Eski usül çiftçilik artık günümüzde bitti. Tohum ekme sonrasında gübreleme, sulama, ilaçlama bütün bunlar modern tarımda bir ekipmana bağlı. Teknolojik gelişmenin getirdiği makinalaşma çiftçimize yardımcı oluyor. Onu da bu fuarlarımızda sergiliyoruz. İş adamlarımız dünyada tarım teknolojisi nereye gidiyor en iyi şekilde takip ederek çiftçimize en gelişmiş makinaları imal edip sunuyorlar. Hepimizin bildiği gibi çiftçilerimize başka yardım da gerekiyor. Tarım ve hayvancılık bakanlığımıza bağlı özellikle ilimizdeki birimler çiftçimize en iyi tohumla birlikte en iyi mücadeleyi nasıl yapacakları en iyi ürünü nasıl elde edecekleri desteği veriliyor. Çünkü dünyayla yarışıyoruz” dedi.

Törende konuşma yapan Niğde Valisi Yılmaz Şimşek; “tarım; insanlık tarihi boyunca var olmuş ve her geçen yıl, sınırlı kaynaklara mukabil artan dünya nüfusuyla daha da önemli ve stratejik bir sektör haline gelmiştir. Şüphesiz, Nüfusunun besin ihtiyacını kendi iç dinamikleri ile karşılayabilen ve bunu garanti altına alabilen devletler geleceğe daha güvenle bakabilmektedir. Bu anlamda da ülkemizin tarımsal üretim ihtiyacına büyük katkı sağlayan bölgelerimiz ve illerimiz önem arz etmektedir. Kişi başına düşen tarımsal üretim değeri bakımından ülkemizde 6. sırada olan, sahip olduğu geniş tarım alanlarının %44’ünde sulu tarım yapabilen, patates ve elma gibi önemli tarım ürünlerinde ülkede lider konumda bulunan Niğde’miz de bu işte bu illerden birisidir.  Bu anlamda da ilimizde böyle bir fuarın düzenlenmesi büyük anlam ifade etmektedir” dedi.
 
Editör: TE Bilişim