CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Nevşehir il İlçe ziyaretlerinden başlattığı ziyaretlerinden  sonra Niğde Gölcük, Alay Kasabası, Tırhan Köyü, Hasaköy  köyü, Bağlama kasabasını ziyaret ederek, vatandaşların ve çiftçilerin sorunlarını dinledi.   Ömer Fethi Gürer, Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olmayanlara mazot desteği verilmemesinin haksızlık olduğunu söyledi. 

Bağlama beldesi ve Tırhan köyünde vatandaşlarla bir araya gelen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, hükümetin tarım ve hayvancılıkla ilgili uyguladığı politikaları eleştirdi. Yanlış tarım politikası nedeniyle köy ve kasabalarda insanların tarlasını, bağını, bahçesini ekip biçemez duruma geldiğini anlatan Ömer Fethi Gürer, “Böyle giderse, köy ve kasabalar tamamen boşalacak. Zaten büyük ölçüde dışa bağımlı bir hale gelen Türkiye, her alanda ithalata dayalı bir ülke durumuna sokulacak. Bu gidişat iyi değil” dedi. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, çiftçilere yarı oranında mazot desteği sağlanacağı yönünde hükümet tarafından yapılan açıklamaları da eleştirdi. Mevcut sisteme göre, mazot desteğinden tüm çiftçilerin yararlanamayacağını anlatan Ömer Fethi Gürer, “Bir kere ÇKS’ye kayıtlı olmayan çiftçiler bu destekten yararlanamayacak. Tarsim’de kaydı olmayanlar, bu destekten faydalanamayacak. Çiftçilerin büyük çoğunluğu değişik nedenlerle ÇKS’ye ve Tarsim’e kayıtlı değil. Bir insanın çiftçi olup olmadığı, ÇKS ve Tarsimkaydıyla neden değerlendiriliyor? Bu destekten bir kısım çifti yararlanırken, büyük çoğunluğunun yararlanamayacak olması, yararlanamayanlar açısından haksızlıktır” diye konuştu. 

Geçen yıl Başbakan’ın televizyonlara çıkarak, Türkiye’nin tarım politikalarında reform yaptığını açıklamasının üzerinden bir yıl geçtiğini ancak geçen süre içinde tarım  ve hayvancılığın sürekli geriye gittiğini belirten Ömer Fethi Gürer, “Tüm Televizyonlar Başbakan’ın geçen yılkı açıklamasını canlı yayınlarla verdi. Başbakan bölgesel teşvikler verileceğini, hayvancılığa büyük katkılar sağlanacağın, ekim alanlarında çok büyük destekler uygulanacağını ifade etmişti. Havza Bazlı düzenlemelere geçildiği söylenmişti Ancak gelinen noktada bunların hiçbiri yerine getirilmedi. Vaat edilip de yerine getirilmeyen sözlerin hesabının sorulması gerekiyor” şeklinde konuştu. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in Bağlama beldesi ve Tırhan köyüne gerçekleştirdiği ziyarete CHP merkez ilçe Başkanı Kamil Davarcı ve parti yöneticileri de eşlik etti. 

300 KOYUN KİME VERİLDİ

 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer AKP Hükümetleri  algı ile yapmadığını yapmış gibi gösterme becerisine sahip, memleket yangın yeri, yokluk yoksulluk artmış, Hükümet eline geçirdiği televizyonlarda memleket güllük gülistanlık gibi gösteriyor, yokluk çeken evinde aşı ve işi olmayan gerçek sanıyor. Şimdi 300 koyun işi çıktı. Köyde sanki her yurttaşa koyun dağılıyor gibi yansıtıldı sizin kasabadan köyden kaç kişi alıyor. Yine bir algı operasyonu, köyde isteyene 300 koyun verilmiyor şartları var uyan sınırlı kişiye verilecek” dedi. Gürer ithal hayvan ve et çözüm olmadığını belirterek yerli üretimin desteklenmesi ve bu bağlamda projeler yapılması. İstedi.

Editör: TE Bilişim