Niğde Valisi Yılmaz Şimşek başkanlığında Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında Ahiler Kalkınma Ajansı ve projesi kabul edilen kamu kurumları arasında imza töreni düzenlendi.

Vali Şimşek, valilik toplantı salonunda gerçekleşen törende, Niğde'nin ulusal ve bölgesel kalkınma planları doğrultusunda kalkınması ve gelişmesinin önemli olduğunu söyledi.

Bu konuda özellikle inovasyona dayalı proje üretmenin çok önemli olduğunu belirten Şimşek, şunları kaydetti: "Bu doğrultuda göreve geldiğimizde Valilik bünyesinde bir proje ofisi kurduk ve çeşitli görevler yükledik. Niğde'nin kalkınmasına yönelik projeler hazırlamak, kamu kurumlarındaki proje ofisleri arasındaki koordinasyonunu sağlaması gibi görevleri var. Kısa sürede de güzel çalışmalarını hep beraber gördük. 2017'de Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı çerçevesinde Niğdemiz 6 proje kazandı ve 5 vilayet arasında proje sayısı ve kazanılan proje miktarı açısından birinci oldu. Kazanılan toplam hibe miktarı, 3 milyon 356 bin civarında. Projelerimizin hayırlı olmasını diliyorum ve emeği geçen proje ofisinde çalışanlara teşekkür ediyorum."
Konuşmaların ardından projelerin sunumu yapıldı.

Programa, Belediye Başkanı Rifat Özkan, AK Parti İl Başkanı Mahmut Peşin, AK Parti Milletvekili Selim Gültekin, MHP İl Başkanı Ali Güngör, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Açık Cezaevi Müdürü Ramazan Fidanoğlu, İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna ve projesi kabul edilen kurumların yetkilileri katıldı.

Proje yarışmasında Niğde Valiliğince hazırlanan "Yenilenebilir Enerjide Yeni Boyut ile Kalkınan Niğde" projesi 640 bin 742 lira, İl Özel İdaresince hazırlanan "Niğde Köyleri Otomasyonla Kalkınıyor" projesi 696 bin 572 lira ve "5 Köyün İçme Suyu Pompaları Elektrik Enerjisi İhtiyaçlarının Güneş Enerjisiyle sağlanması" projesi 691 bin 551 lira, Niğde Açık Ceza İnfaz Kurulu Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Biyogazla Atıktan Enerjiye ve Sürdürülebilir Tarıma" projesi 694 bin 995 lira, Niğde Belediyesi tarafından hazırlanan "Engelsiz Niğde" Projesi 694 bin 323 lira ve Bor Belediyesi tarafından hazırlanan "Gelecek Güneşte" projesi 629 bin 719 lira hibe almaya hak kazanmıştı.
 
Editör: TE Bilişim