Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, eşya taşımacılık yapan taşıtlarla ilgili sayısal verilerin açıklanması istemiyle, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına yazılı soru önergesi verdi. 

Gürer önergesinde şu soruların yanıtlanmasını istedi:

“Ülkemizde karayolları taşımacılığında taşıma kanunu ve karayolları taşıma yönetmeliği kapsamında eşya taşımacılığı faaliyetinde bulunanlara düzenlenen resmi belge sayısı kaçtır?

Belge iptali yapılan hizmet erbabı var mıdır, varsa kaç adettir, belge iptali hangi sebepler ile yapılmıştır?

Yasal süresi içinde muayene tarihi geldiği halde muayene yapılmayan araç sayısı kaçtır?

Muayene sonrası süresi dolup ta izin verilmeyen araç sayısı kaçtır?

Kayıt dışı karayolu taşımacılığı yapan araç sayısı kaçtır?”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in önergesine yanıt veren Bakan Adil Karaismailoğlu, 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu ve Karayolu Taşıma Yönetmeliği kapsamında eşya taşımacılığı faaliyetinde kullanılmak üzere düzenlenmiş geçerli yetki belgesi sayısının 390 bin 578 olduğunu açıkladı.

Mevzuatta belirtilmiş olan yetki belgesi almanın ve yenilemenin şartlarını taşımamaları nedeniyle 2 bin 862 belgenin iptal edildiğini belirten Karaismailoğlu, “01.01.2020 - 15.12.2021 tarihleri arasında yetki belgesi eki taşıt belgelerinden ‘muayene şartı nedeniyle düşümü gerçekleşen taşıt sayısı ise 28 bin 455'tir” açıklamasında bulundu. 

Niğde OSB’de yatırım da istihdam da artıyor Niğde OSB’de yatırım da istihdam da artıyor

 

 

Editör: TE Bilişim