2015 yılı içerisinde   Niğde  İl Gıda Tarım ve Hayvancılık  Müdürlüğü Gıda Kontrolörleri tarafından 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında Niğde  sınırları içerisinde faaliyet gösteren toplamda 2.705 adet Gıda Üretim yeri, Gıda Satış-Toplu Tüketim yeri, Yem Üretim-Satış yeri  Gıda İşletmesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlükleri  Gıda Kontrolörü tarafından 2.896 adet denetim yapıldı.

Ayrıca Gıda işyerlerine; Hijyen, katkı maddeleri, tuz oranları, tarihi geçen gıdalar, bakanlık ruhsatlandırmaları gibi konularda  sektörler ve tüketicilere  müdürlük personelleri  tarafından eğitimler verildi.

İHBAR HATTI


Niğde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan açıklamada; Bakanlığımız Alo 174 Gıda Hattına Niğde den 224  adet başvuru yapıldığı bildirilerek, yapılan bu İhbar ve Şikayetlerin tamamı  incelenerek sonuçlandırılmıştır. 2015 yılı boyunca yapılan kontrollerde toplamda 98  adet numune alınmış, bunlardan
90 adet numune olumlu, 8 adet numune olumsuz çıkmıştır.  Olumsuz çıkan numune işletmelerine ve Yapılan  denetimler sonucunda olumsuzluğa rastlanan gıda işletmelerine 2015 yılında toplamda 164.039TL idari para cezası uygulanmıştır” denildi. ”

KAYIT BELGESİ


Açıklamanın devamında; İlimizde ki 2.705 adet gıda işletmelerine  İşletme Kayıt Belgeleri tanzim edilmiş,  Ayrıca TAPDKA ( Tütün ve Alkol Piyasası Denetleme Kurumu) Belgesi olarak ta 1.098 adet tütün ve alkol satışı yapan İşletmelere TAPDK Belgeleri tanzim edilmiştir. Diğer taraftan ihracat edilen 316 adet bitkisel Ürüne yönelik  İhracat Sağlık Sertifikası düzenlenmiştir.

Niğde  sınırları içerisinde faaliyet gösteren toplamda 2.705 adet Gıda Üretim yeri, Gıda Satış-Toplu Tüketim yeri, Yem Üretim-Satış yeri  Gıda İşletmesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlükleri  Gıda Kontrolörü tarafından 2.896 adet denetim yapıldı.

Ayrıca Gıda işyerlerine; Hijyen, katkı maddeleri, tuz oranları, tarihi geçen gıdalar, bakanlık ruhsatlandırmaları gibi konularda  sektörler ve tüketicilere  müdürlük personelleri  tarafından eğitimler verilmiştir” denildi.

 


Editör: TE Bilişim