Niğde İl Genel Meclisi Başkanı Erdal Koçyiğit, KOP Projesi kapsamında bu sene uygulanacak projelerde sarf edilmek üzere 11 Milyon 500 Bin TL bir para aktarılması kararını çıkarttıklarını söyledi.

 

Muhtemelen önümüzdeki hafta içerisinde Niğde İl Özel İdaresine 11 Milyon 500 Bin TL tutarındaki ödeneğin aktarılacağını belirten Koçyiğit, aktarılan paranın özellikle Tarımsal Sulama Kapalı Sistem ve göletlerin yapımında değerlendirileceğini vurguladı.

 

İl Genel Meclis Başkanı Koçyiğit, İlimizde KOP Projelerinin uygulanmasında kullanılmak üzere çıkartılan 11 Milyon 500 Bin TL tutarındaki ödenek konusunda Milletvekillerine, Valimize, Niğde İl Özel İdare Genel Sekreterine ve Kalkınma Bakanımıza şükranlarını sundu.

 

Koçyiğit; “Ciddi bir çalışma sonucu oldu. Bu 4 ilde yaklaşık 90 Milyon TL bir projemiz vardı. Bu 4 ilde proje anlamında birinciydik. Bu yapılan çalışmalar sonuç verdi. Niğde halkına hayırlı uğurlu olsun diyorum” dedi.

 

Niğde İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, KOP Projesinin Niğde İlinde başarıyla tatbik edilmesi konusunda azimli ve kararlı çabalarını devam ettirdiklerini belirterek konuşmasında özetle şunları söyledi:

“Cuma günü Genel Merkezde yaptığımız toplantı içerisinde Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz’la bir toplantımız oldu. Biliyorsunuz, KOP kapsamı içerisinde 4 tane ilimiz var.

 

Konya, Karaman, Aksaray, Niğde olmak üzere bu 4 Vilayete Kalkınma Bakanlığından 70 Milyon TL para aktarıldı. Niğde kamuoyunun da bilmesini arzu ediyoruz.

 

Geçen sene 8 Milyon TL para gelmişti. Gerek KOP Daire Başkanıyla, gerekse milletvekillerimizle yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda Niğde halkı adına olumlu sonuç aldık.

 

Bu sene 11 Milyon 500 Bin TL bir para aktarıldı. Muhtemelen önümüzdeki hafta içerisinde İl Özel İdaremize aktarılacak.  Bu aktarılan paralar özellikle Tarımsal Sulama Kapalı Sistem ve göletlerde kullanılıyor.

 

Ben burada başta Sayın Milletvekillerimize, sayın Valimize, Niğde İl Özel İdare Genel Sekreterimize ve Kalkınma Bakanımıza şükranlarımı sunuyorum.

 

Ciddi bir çalışma sonucu oldu. Bu 4 ilde yaklaşık 90 Milyon TL bir projemiz vardı. Bu 4 ilde proje anlamında birinciydik. Bu yapılan çalışmalar sonuç verdi. Niğde halkına hayırlı uğurlu olsun diyorum.

 

 

Ecemiş suyu hakkında ise sayın vekillerimizle bu konuyu sık sık görüşüyoruz. Hatta geçenlerde Aksaray Teşkilatı ile bir toplantı yaptık. Sayın Bakanımızın Aksaray’a geleceğini, orada da bu toplantılara iştirak edeceğini, bizi davet edeceklerini beyan ettiler.

 

Biz bunu daha önce özellikle Hamle Gazetesi vasıtasıyla Niğde halkına duyurmuş idik. Burada öncelikle Niğde’nin ve daha sonra eğer artarsa Aksaray’a verilmek kaydıyla bu gelen ilgili kişiler bu projenin maliyetinin 200 Milyon TL civarında olduğunu, ama bununla Niğde’nin su noktasında ciddi manada ihtiyacı olduğu ve paradan daha önemli olduğunu ve bu sudaki yapılan testlerde mineral değerlerinin çok yüksek olduğu, insan sağlığı için çok faydalı olacağını bize beyan ettiler.

 

Bununla ilgili çalışmalarımız Meclis olarak devam ediyor.  Sayın vekillerimizle sürekli olarak istişare halindeyiz. İnşallah kısa zamanda bir gelişme olursa yine bunu Niğde kamuoyuyla paylaşırız.”

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim