Niğde İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan "11 Köyde Çocuk Oyun Parklarıyla Daha Mutlu Çocuklar" projesinin açılışında konuşan TÜRKOĞLU;  SODES tarafından finanse edildiğini ifade ederek; "Kalkınma Bakanlığınca, beşeri sermayenin geliştirilmesi ve toplumsal bütünleşmenin sağlanmasına yönelik olarak Sosyal Destek Programı (SODES)uygulamasına 2008 yılında başlanmış olan programa ilimiz 2013 yılında dahil olmuştır." dedi.

            Proje çağrı kapsamında İl Özel İdare olarak toplam 9 proje ile başvuru yapıldığını ifade eden Vali Vekili TÜRKOĞLU, başvurulan projeler arasında "11 Köyde Çocuk Oyun Parklarıyla Daha Mutlu Çocuklar" isimli projenin 194 bin 774 TL hibe desteği almaya hak kazandığına dikkati çekti.

            Projenin  Merkez İlçede Ağcaşar, Kömürcü, Altunhisar İlçesinde Uluören, Bor İlçesinde Obruk, Tepeköy, Çamardı İlçesinde Eynelli, Yelatan, Çiftlik İlçesinde Çardak, Kula, Ulukışla İlçesinde Beyağıl Hasangazi köylerinde olmakl üzere 11 köyümüzde uygulanacağını belirten TÜRKOĞLU; " Köylerin toplan nüfusu 17 bin 067 olup ilçelerimizin en kalabalık köyleridir. Köylerin seçimi ilçeler bazında eşit dağıtım yapılarak oyun parkı olmayan en kalabalık nüfuslu köylere yapılması planlanmıştır. Böylece aynı miktarda kamu kaynağı daha fazla nüfusa hizmet verecek ve kaynaklar daha verimli kullanılmış olacaktır." dedi.

            Vali Vekili TÜRKOĞLU; "Proje kapsamında bu köylerimize; zemini ince kumla kaplanmış, etrafı bordür taşlar ile çevrilmiş modern, kullanışlı oyun grupları ve ikişer adet oturma bankı ve çöp kutusu parklara yerleştirilecektir. Parkların yapımı bittikten sonra her köyümüzde geniş geniş katılımlı açılış törenleri yapılacak ve törene katılan öğrenci ve misafirlerimize çeşitli ikramlara bulunulacaktır. Ayrıca açılışa katılan çocuklara, park alanında "okumanın önemi" ve "kamu mallarına sahip çıkma" konulu toplantı öğretmenler nezaretinde yapılacaktır ." diye konuştu.

 

            Proje tamamlandıktan sonra İl Özel İdaresi'nin bakım ve onarımın kendi öz kaynakları ile yapacaklarına vurgu yapan TÜRKOĞLU; "           Diğer hibe mekanizmalarına ve SODES  projelerine başvurular yapılmaya devam edecektir. Yereldeki diğer kamu kurum ve kuruluşları ve koordineli olarak, kurumsal bütçelerin imkan verdiği ölçüde ayni ve nakdi katkılar sağlanarak faaliyetler devam edecektir." dedi.










Editör: TE Bilişim