Türkiye genelinde 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları düzenlenirken,  bayram kapsamında kamu kurum ve kuruluşları, okullar bir gün süre ile tatil edilmesine, kurum ve kuruluşların çalışanları ile öğretmenler, öğrenciler 1 Mayıs gününü tatil yaparak geçirmelerine rağmen, aynı gün ekmek parası için inşaatta çalışan işçiler dikkat çekiyor.

Niğde’de işçi bayramı kapsamında çeşitli sendikalar meydanlarda kutlama düzenlerken, ailesini geçindirebilmek için bayram seyran dinlemeyen inşaat işçilerinin, tatil günü çalışmaları, çeşitli yorumlara neden oluyor.

İnşaatta çalışan işçiler arasında Mevlüt Sağdıç, "Bizim için bayram yok. Ailemizi geçindirmek için çalışıyoruz. Bir günlük yevmiye bile bizim için çok önemli" dedi.

İŞÇİ BAYRAMININ ADI MEMUR BAYRAMI ŞEKLİNDE DEĞİŞMESİ LAZIM

Niğde merkezde 1 Mayıs işçi bayramında inşaatlarda çalışarak ekmek parası kazanan işçilere, “Bugün İşçi Bayramı neden çalışıyorsunuz” diye sorduğumuzda İşçiler, “Yıllardır ekmeğimizi taştan çıkarıyoruz, şükürler olsun kimseye muhtaç olmadık. Öyle işçi bayramı filan falanın bizlere faydası yok, karnımızı doyurmak için bir gün bile bizim için önemlidir. Evimize, ailemize ekmek götürmeliyiz. Her yıl 1 Mayıs geldiğinde bizler hep çalıştık, zaten 1 Mayıs bizce memur bayramı olmalı adının düzeltilmesi gereklidir” diye konuştular.
 
Editör: TE Bilişim