Niğde Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, İlhanlı Mahallesinde yapımına başlanan 200 öğrencili 8 derslikli anaokulu inşaatında incelemelerde bulundu.
 
Niğde genelinde eğitimin kalitesini yükseltmek ve ikili öğretimi bitirmek için çalıştıklarını belirten Eser, öğrencilerin tatile girmesi ile beraber yeni okulların yapımına ve tadilatlarına başladıklarını söyledi.
 
Niğde’de ikili öğretim yapan okulların oldukça azaldığını vurgulayan Milli Eğitim Müdürü Eser, yapımına başlanan okullarla ilgili şunları söyledi: “İlhanlı Mahallesi’nde Asım ve Zeynep Ecemiş İlköğretim Okulu bahçesine yapılacak olan 200 öğrencili anaokulumuz 720 bin TL bedelle ihale edilmiştir. İkili öğretim yapan Kemal Aydoğan İlköğretim Okulumuz yerine 3 milyon 247 bin TL ihale bedeli ile 32 derslikli bir okulun yapımına başlanırken, Alay Kasabasına da 698 bin TL’lik bedelle 18 derslikli ilköğretim okulu inşaatları devam ediyor. Bu okullarımızı yeni eğitim-öğretim yılına yetiştirmeyi planlıyoruz”
 
Eser, Okulları geziyor
Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, okulların tatil olması nedeniyle seminer çalışmaları yapan öğretmenleri okullarında ziyaret ediyor. Öğretmenlerle konuşan ve çalışmalar hakkında bilgi alan Eser, ilk olarak Asım ve Zeynep Ecemiş İlköğretim Okulu’nu ziyaret etti.
 
Her gün makama gitmeden önce okul ziyaretlerinde bulunduğunu belirten Eser, “Okullarımızı ziyaret ederek idareci ve öğretmenlerin bir yıllık değerlendirmelerini dinlemek istedim. Okullarımızı ziyaret etmeyi sürdüreceğiz. Sorunları yerinde tespit ederek çözüm yollarını üreteceğiz." dedi. 







 
 
Editör: TE Bilişim