Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Niğde İl Başkanı Yunus KIZIL, yaklaşık 17 milyon öğrencinin 2014-2015 Eğitim Öğretim yılına başlaması ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Yunus KIZIL basın açıklamasında, geleceğimizin teminatları ilkokullu, ortaokullu ve liseli kardeşlerimizin, üniversiteli genç arkadaşlarımızın yeni eğitim öğretim yılını kutladı. El Buruni'den Akşemseddin'e , Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ten günümüze ilime ve bilime verilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca eğitim ve öğretimin bir milletin geleceği olduğunu, elleri öpülesi öğretmenleri baş üstünde tutulması gerektiğini ve gençlerin milletimizin en kıymetli varlığı olduğunu belirtti. Çocuklarımızın ve gençlerimizin bedenen ruhen ve zihinsel bakımdan sağlıklı olarak gelişmesinin gayreti içerisinde olacaklarını söyleyen Yunus KIZIL öğrencilerimize şöyle seslendi:

"Genç Arkadaş!
Sana boğazına kadar pisliğe boğulmuş bir düzende maddi bir gelecek, ya da; dağıtacağımız bir makam vaat edemeyiz. Sana; çıkar ilişkileri ile örülü bir menfaat çemberi yahut her istediğinin olduğu rahat bir gelecek veremeyiz. Biz sana sırtını dayayacağın sağlam bir dostluğu, çıkarsızlığı, fedakârlığı, cesareti ve en önemlisi diğergamlığı vaat edebiliriz. Biz Büyük Türk Milleti’ne evlat olmanın gururunu, sadece Allah rızası için yaşamanın lezzetini, her bir gününü övünçle anlatacağın “Çağlara Meydan Okuyan” bir tavrı verebiliriz. Kimsenin yanında olmadığı günlerde yanında olacağımızın sözünü, başını her daim yaslayacağın sağlam bir omzu, gardaşım deyip sarılabileceğin ülkü yüreklerini vaat edebiliriz. Biz karanlık gecelerde arkadaşın, üzüntünde gözyaşın, sevinçlerinde mahcup tebessümün , kimsesizliğinde kimsen olabiliriz. Dava ve adanmışlık şuuru ile hatırlamakta mesut olduğun ve ÜLKÜCÜ denmesi ile gurur duyduğun OCAKLI günleri vaat edebiliriz. Çünkü Biz Ocaklıyız! Biz Ülkü Ocaklıyız..." dedi.


Editör: TE Bilişim