Niğde Üniversitesi İletişim Kulübü Aracılığıyla Yönetsel Ortamda İnsan İlişkileri ve Etkili İletişim' konulu bir konferans düzenledi.

Niğde Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi Salon 1923’te gerçekleştirilen ve Eğitim Danışmanı Dr. Cengiz Tavukçuoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı programa, Rektör  Prof. Dr. Adnan Görür, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selen Doğan, akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Dr. Cengiz Tavukçuoğlu’nun biyografisinin okunmasıyla başlayan programda ‘İletişimin İnsan İlişkilerindeki Yeri, İletişimin İş Yaşamındaki Yeri, İletişim Süreci 5N1K, İletişim ve Algı, Kurumsal İletişim Yönetimi ve Algı Yönetimi, İletişim türleri ve Özellikleri İlk İzlenim Etkisi, Kıyafet ve İletişim, etkili İletişimin Önündeki Engeller, İletişim Çatışmaları ve Empati, İletişim ve Kültürel Bağlam’ başlıkları anlatıldı.

İletişimin amacı doğru anlaşılmaktır. Hiç kuşku yok ki, ilk izlenimin etkisi büyüktür diyen Dr. Cengiz Tavukçuoğlu; “Beden dili, kullanılan kelimeler, kıyafet, insanın taşıdığı aksesuar ve bulunulan fiziki ortam da ilk izlenim açısından son derece önemlidir. Kamusal ve sosyal yaşamda bir insanın imajı kıyafetiyle, nezaketi davranışlarıyla, bilgisi konuşmasıyla, görgüsü ise yemesi içmesiyle ortaya çıkar. İmajın oluşturulmasında sözlü ve sözsüz iletişim becerilerinin kullanılması önemlidir. Konuşanın yüzüne bakılması, kısa ve anlamlı cümleler kurulması, gereken yerde özür dilenmesi ve anlaşılır bir ses tonu ile konuşma yapılması, iletişimde önem verilmesi gereken hususlardır. Yapılan araştırmalar göre, mesajların yüzde 7-10’u kelimelerle, yüzde 38-40’ı seslerle ve yüzde 55-60’ı beden diliyle algılanmaktadır” dedi.

İletişimi, sözlü, sözsüz, yazılı ve sanal iletişim olarak dört dalda toplayan Dr. Tavukçuoğlu, insanların dakikada 500-600 kelimelik konuşma hızını anlayabilecek bir sinir sistemine sahip olduklarını, ancak konuşma hızının dakikada 100-140 kelime düzeyinde kaldığını anlattı.

Sunumunu eğlenceli bir hale getiren ve salonda bulunanlar tarafından büyük beğeni toplayan Dr. Cengiz Tavukçuoğlu; “ Her insanın farklı bir kişiliği, farklı bir cinsiyeti, farklı bir düşünce yapısı, farklı bir duygu yapısı, farklı bir hayat tarzı, farklı bir yaşanmışlığı, farklı bir eğitimi, kültürü ve farklı bir algılaması vardır” diyerek konuşmasını bitirdi.

Konferansın sonunda Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür tarafından konuşmacı Dr. Cengiz Tavukçuoğlu’na teşekkür belgesi takdimi yapıldı.

 

Editör: TE Bilişim