İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Niğde’de görev yapan Müdür ve Müdür yardımcılarına yönelik İletişim Becerileri ve Protokol kuralları konulu seminer düzenledi.
Seminerler, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Alkan ve Hacı Zekiye Arslan Anadolu Lisesi Müdür Baş Yardımcısı Abdurrahman Vural  tarafından verildi.
Seminerin içeriğini anlatan Mesut Alkan; seminer konularının; iletişim becerileri, kitle iletişimi, sınıf içi iletişim, aile içi iletişim, iletişimde beden dili, Stres Yönetimi, çatışma Yönetimi ve Protokol kuralları olduğunu belirtti.
Toplum halinde yaşayan insanlar olarak her insanın iletişime açık olduğunu vurgulayan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Alkan, “Bizler, hayatın her safhasında birbirimizle sürekli ilişki ve iletişim  içerisinde bulunmaktayız. Artık oturduğumuz mekanlar, apartmanlar bile birçok ailenin birlikte kullandığı birer mahalle veya birer köy gibi  yerler haline geldi. Bir kapıdan onlarca aile fertleri girip çıkar durumdayız. Eğer kişiler arasında sağlıklı bir iletişim varsa; o toplum mutlu ve huzurlu bir toplumdur,problemlerinin büyük bir bölümünü halletmiş demektir.” şeklinde konuştu.
Toplumda büyük bir iletişim problemi yaşanmak olduğuna vurgu yapan Alkan, evde eşler, ebeveynle çocuk, okulda yönetici, öğretmen ve öğrenciler, camide cemaatle din görevliler arasında iletişim problemi yaşadıklarını belirten Alkan; “Millet olarak dinlemeyen, daha çok konuşmayı tercih eden bir yapıya sahibiz. Oysa; Allah bize iki kulak bir ağız vermiş; bunun bir anlamı olsa gerek, yani bir kere konuş, iki kere dinle demektir.” dedi.
“İletişimde 3A kuralı çok önemli”
“İletişimde söylenen söz her şey değildir” diyen Alkan, “O sözü nasıl söylediğimiz çok önemlidir. İşin içerisine samimiyet ve gönlümüzü de katmalıyız, duruşumuz, bakışımız, yüz ifademiz de çok önemlidir. Yani Beden dilimizi iyi kullanmalıyız. Ayrıca iletişimde 3A kuralı yani Anlatma, Anlama, Algılama (Anlaşma) çok önemlidir. Anlatmakla her şey hallolmuyor. Anlatmak kadar birbirimizi anlamaya çalışsak dinleyebilsek anlaşabileceğiz demektir” dedi.
Protokol ve nezaket kurallarına dikkat!
Yöneticiler için protokol ve nezaket kurallarının önemli olduğunu belirten Alkan, “Yönetici arkadaşlarıma  büyük görevler düşüyor. İletişim becerilerimizi geliştirirsek, Protokol ve Nezaket kurallarını öğrenirsek kurumlarımızdaki problemleri büyük bölümünü hallederiz. Sizler bu yönden şanslı kişilersiniz ki böyle bir seminere katılıyorsunuz” dedive örneklerle sunum gerçekleştirdi.
Programın son bölümünde ise Hacı Zekiye Arslan Lisesi Müdür Baş Yardımcısı Abdurrahman Vural Stres Yönetimi, Çatışma Yönetimi konularında bilgiler sundu. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen bu Hizmetiçi eğitim semineri her gün ayrı bir ilçe merkezinde olmak üzere, diğer ilçe yöneticilerine de verilecek.
 
Editör: TE Bilişim