2021 Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı.

Devlet Okulunda Yunus Emre Lisesi'nin Başarısı

Sınav sonuçlarına göre ilimiz Niğde Yunus Emre Anadolu Lisesi öğrencisi Burak Demir sayısalda Türkiye 28. si, TYT’de Türkiye 65.si oldu.

Bor Fen Lisesi Öğrencisi Yusuf Kaan Akçay sayısal da 88.'inci,  TYT de 94'üncü oldu. 

Yine  Niğde Yunus Emre Anadolu Lisesi Öğrencisi Ömer Faruk Zırh ise eşit ağırlıkta 356. oldu.  

Bir Niğde Fen Lisesi öğrencisi ise 440.ncı oldu. 

Özelde Final Eğitim Kurumları Başarısı

Meslek Liseleri İçin İstihdam Odaklı Yeni Program Meslek Liseleri İçin İstihdam Odaklı Yeni Program

Niğde'nin başarılı Özel Eğitim Kurumlarından, Final Eğitim Kurumları - VİP Kurs Eğitim Merkezi öğrencisinin ise  Türkiye TYT ve Sayısal ve Eşit Ağırlık alanlarında  Türkiye derecelerinin   olduğu öğrenildi. 

Yunus Emre Lisesi geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda Türkiye sıralamasında çok iyi dereceler çıkaran Niğde'nin en  başarılı devlet okulları arasında yer aldı. 

Niğde Yunus Emre Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Doğan açıklamasında; başarının emek isteyen ve ekip çalışması gerektiren bir iş olduğunu belirterek öncelikle tüm öğrencilerini ve velilerini tebrik ederek başarıda katkısı olan tüm öğretmenlerine okul idarecilerine ve okul personeline ve desteklerini her zaman gösteren Milli Eğitim Müdürümüz Halil İbrahim YAŞAR bey başta olmak üzere herkese teşekkür ederim dedi. Bu sonuçlara göre bu yıl mezun olan öğrenciler içerisinde sayısal ve Eşit ağırlıkta Niğde 1. Liğini elde ettiğini düşündüğümüz okulum Niğde Yunus Emre Anadolu Lisesi öğrencileri Burak Demir ve Ömer Faruk Zırh’ı tekrardan tebrik ederek üniversite yaşamlarında başarılar dilerim" dedi.

Editör: TE Bilişim