Niğde ve ilçelerindeki Yatılı İlköğretim Bölge Okullarına Öğrenci yerleştirmesi ve Ana-Kız Okuldayız Toplantısı Çamardı’nda yapıldı.
 
Çamardı Mehmet Âkif Ersoy Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda yapılan toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, Müdür Yardımcısı İsmail Karacan, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, YİBO Müdürleri katıldı.
 
Niğde Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, Yatılı İlköğretim Bölge Okullarının önemine değinerek; “YİBO’lar, özellikle kırsal alanlarda bulunan çocuklarımızın ve imkânı olmayan yerleşim birimlerinde bulunan insanlarımız için eğitim öğretim vermektedir. YİBO’ları çok önemsiyoruz. Bu okullarda öğrenim gören ailelerinden uzak, sıcak yuva özlemi çeken çocuklarımıza evlerinden ayırt edemeyecekleri sıcak bir ortamı sağlamaya çalışıyoruz. Eğitimde çok önemli bir yapıya sahip olan YİBO'lar gerçekten devletin kırsala uzanan elidir” dedi.
 
Toplantıda il ve ilçelerin taşımaya alınacak köylerin planlanması yapıldı. Toplantının ikinci bölümünde Ana-Kız Okuldayız Kampanyasının değerlendirilmesi yapıldı. Niğde’nin bu projede önemli mesafeler kat ettiğini belirten Müdür Yardımcısı İsmail Karacan, kampanya ile ilgili hedeflerine ulaştıklarını belirtti.
 
 



Editör: TE Bilişim