Niğde, Yeşilgölcük Kasabası Şehit Recep Tektaş Çok Programlı Lisesi Öğretmen ve Öğrencilerinin Geri Dönüşümü mümkün olan atıklar ile yapmış oldukları yatak, koltuk, ahize süs eşyalarında oluşan malzemeler okul içerisine oluşturulan geri dönüşüm sınıfında sergilendi.

Kağıt, kumaş, plastik ve tekerlek gibi geri dönüştürülebilir çok sayıda atık malzeme öğrencilerin ellerinde ilginç ve birbirinden şık birer sanat eserine dönüştü. Şehit Recep Tektaş Çok Programlı Lisesi öğrencileri, okul içerisinde oluşturulan geri dönüşüm sınıfında geri dönüşüm sergisi açtı.

Bu tür çalışmaların hem toplumsal duyarlılığı arttırdığını hem de çocukların hayal gücünü geliştirdiğini söyleyen Okul Yetkilileri, " geleceğe tertemiz bir çevre bırakmak bizim en önemli sorumluluklarımızdan bir tanesi. Bu nedenle çocuklarımızda çevre ve geri dönüşüm bilinci oluşturan benzer çalışmaları destekliyoruz" dedi.

Şehit Recep Tektaş Çok Programlı Lisesinde açılan Geri Dönüşüm sergisini Niğde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü personelleri de ziyarette bulundular. Niğde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü personelleri Sıfır atık hakkında öğrencilere eğitim verilerek göstermiş oldukları destek için teşekkür belgeleri verdi.
 
Editör: TE Bilişim