Yarıyıl tatiline girecek tüm öğrenci ve öğretmenlere verimli bir tatil geçirmeleri temennisinde bulunan NESOB Başkanı Alim Yeşil , “18 Ocak 3 Şubat arası 16 gün sürecek yarıyıl tatilinde tüm öğrenci ve öğretmenlerimize mutlu, huzurlu, verimli bir tatil diliyorum. Bu 16 günlük yarıyıl tatilini öğrencilerimiz yalnızca bilgisayar ya da telefon başında değil, dinlenerek, kitap okuyarak, sosyal aktivitelere katılarak geçirmeli. Velilerimiz de aynı şekilde çocukları ile daha çok vakit geçirdikleri bir tatil ortamı sağlamalı” dedi.

Niğde genelinde 71 Bin 137 öğrencinin olduğunu belirten NESOB Başkanı Yeşil, “Niğde’de 22 bin 234 ilkokul öğrencisi, 24 bin 499 ortaokul öğrencisi ve 18 bin 431 lisede eğitim-öğretim gören toplam 71 bin 137 öğrenci ve 4 bin 854 öğretmen yarıyıl tatiline giriyor. 18 Ocak ve 3 Şubat tarihleri arasını kapsayan 16 günlük yarıyıl tatili çocuklarımız için de öğretmenlerimiz için de dinlenmek, kendine vakit ayırmak, farklı sosyal aktivitelere katılmak için güzel bir zaman dilimi. Geleceğimizi inşa eden öğrencilerimiz bu fırsatı verimli geçirmeli. Tatili günlerce telefon, tablet, bilgisayar, sosyal medya ile ilgilenerek tüketmemeli” şeklinde söyledi.

Dönem sonu verilen karnenin tek başına asla bir başarı kıstası olmadığını hatırlatan Yeşil, “Anne, baba, aile, öğretmen, kitaplar, ödevler, arkadaşlıklar ve daha birçok şey, bir çocuğun yetişmesinde etkiye sahiptir. Dolayısıyla okulda gördüğü derslerin bir puanlaması olan karneler de çocuğun tamamen karakterini ve başarısını yansıtmaz. Tabii ki her anne baba çocuğunun tüm derslerde başarılı olmasını ister fakat düşük bir not geldiğinde de ceza ya da olumsuz bir davranış içine girmek ailenin yapacağı en büyük yanlış olacaktır. Çocukları belli kalıplar üzerinden değerlendirmek yerine onların yeteneklerini keşfetmek en doğru olandır. Yarıyıl tatilinde velilerimiz çocuklarla daha çok vakit geçirip daha sağlıklı iletişim kurmalı. Ona inandığını ve güvendiğini, her ne olursa olsun daima arkasında olacağını göstermeli” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim