Öğretmenlere her öğretim yılı başında ödenen eğitim-öğretim yılına hazırlık ödeneği, göreve yeni başlayan öğretmenlere de ödenecek.
 
Konu hakkında bir basın açıklaması yapan Eğitim-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Celalettin Özüdoğru, “Öğretmenlerimize her eğitim-öğretim yılı başında verilen bu ödeneği, göreve yeni başlayan öğretmenlerimiz de alabilecektir. Yeni öğretmenlerimizin 540 TL olan bu ödemenin yüzde 75’ini alma hakları bulunmaktadır” dedi.
 
Öğretmenlere, fiilen yürüttükleri görevin gereği olarak öğretim yılı boyunca ortaya çıkabilecek şahsi ders araç ve gereç ihtiyaçlarının teminine katkıda bulunmak üzere öğretim yılına hazırlık ödeneği ödendiğini hatırlatan Özüdoğru, bunun bütün eğitim emekçilerine verilmesi gerektiğini savundu.
 
Her öğretim yılının başında bir defaya mahsus öğretmenlere verilen bu ödeneğin bu yıl 540 TL olduğunu belirten Özüdoğru; “Bu ödeme; öğretim yılının başladığı aydan sonra ve birinci dönem ders yılının sonundan önce göreve başlayanlara yüzde 75, birinci dönem ders yılından sonra ve ikinci dönem ders yılının sona ermesinden önce göreve başlayanlara ise yüzde 50’si oranında yapılır” denilmektedir. Bu düzenleme doğrultusunda 6 Aralık 2010 tarihinde ilk defa öğretmen olarak ataması yapılanlar ile sözleşmeli öğretmen pozisyonlarına görevlendirilen öğretmenler, hazırladığımız dilekçe ile okullarına müracaat ederek öğretim yılına hazırlık ödeneğini isteyebilirler” şeklinde konuştu.
 
Eğitim emekçilerinin haklarını korumak için çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini vurgulayan Özüdoğru, dilekçe ve diğer bilgiler için Eğitim-Bir-Sen Niğde Şubesinden bilgi alınabileceğini de sözlerine ekledi.
 



Editör: TE Bilişim