Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesindeki Hayvansal Üretim ve Teknolojileri Türkçe ve İngilizce Doktora programlarına yeniden, Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde yer alan İktisat, Beden Eğitimi ve Spor Doktora programları ile Maliye Tezli Yüksek Lisans programına ise ilk kez öğrenci alınmasına yönelik Üniversite Senatosu önerisi, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı tarafından kabul edildi.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Hayvansal Üretim ve Teknolojileri Türkçe ve İngilizce programlarının yanı sıra İktisat ve Beden Eğitimi ve Spor Doktora programı ile Maliye Tezli Yüksek Lisans programlarına 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında öğrenci alımına başlanacağının müjdesini verdi.

Şehrin, bölgenin ve ülkenin ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalar yaptıklarını ve bu çalışmaların katlanarak devam edeceğini belirten Rektör Kar, “Üniversitemiz, bölgesine ve ülkesine katma değer sağlayarak her geçen gün gelişme göstermeye ve büyümeye devam etmektedir. Yeni açılan ve açılacak olan bütün bölümlerin üniversitemize ve Niğde’ye hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Programların temel amacının lisansüstü düzeyde eğitim ile Ar-Ge faaliyetlerini planlayarak, ulusal ve uluslararası düzeyde katkı sağlayabilen, alanıyla ilgili sorunlara çözüm bulabilen, yenilikçi ve orijinal bilgiler üreten, paydaşlarla kalıcı ilişkiler kurabilen vizyon sahibi bilim insanı yetiştirmek olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, üniversitemizin gelişmeye ve büyümeye devam edeceğini de sözlerine ekledi.
 
 
Editör: TE Bilişim