Niğde’de Konya Okuyor Projesi kapsamında eski yolcu otobüsü yenilenerek Gezici Kütüphane’ye çevrildi. Öğretmen Yeliz Yücebaş, eski otobüsün kütüphaneye çevrilmesiyle 7 yıllık hayalinin gerçekleştirildiğini söyledi. 

Kiledere Şehit Emrah Eryılmaz İlkokulu ve ortaokulu ‘7’den 70’e Engelsiz Gezici Kütüphane’ düzenlenen törenle açıldı. KOP kapsamında gerçekleştirilen projede Kiledere Belediyesinden alınan eski yolcu otobüsü yapılan yeni dizaynla kütüphane yapıldı.

Proje yöneticileri öğrencilerin okumaya teşvik edilmesi için böyle bir proje hazırladıklarını söylediler.

7 yıllık hayali olan projeyi gerçekleştirdiğini belirten proje yürütücüsü öğretmen Yeliz Yücebaş, “7 yıllık öğretmenim ve 7 yıldır böyle bir projem vardı. Kiledere Belediyesinden otobüsü teslim aldık. Otobüsün içerisini güzelleştirdik ve proje kapsamında hibeyle kitapları aldık. Kiledere’nin okuma oranı düşük ve yükseltmeyi hedefliyoruz. Kütüphanemizde 750 tane kitap var ve çoğaltabiliriz. Tüm kasaba halkı ile birlikte çevre kasaba halklarının da bu kütüphaneden yararlanması için çalışma yapacağız.”dedi.

Düzenlenen törene Milli Eğitim Şube Müdürü Abdülgani Özkan, Kiledere Belediye Başkanı Selami Yılmaz, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.
Editör: TE Bilişim