Sabancı Üniversitesi bu yıl Lise Yaz Okulu’nun dördüncüsünü düzenliyor. Lise öğrencilerine üniversite deneyimini yaşatan Sabancı Üniversitesi Lise Yaz Okulu, fen bilimlerinden yönetim bilimlerine; sanattan sosyal bilimlere; dil eğitiminden meslekler ve üniversiteler hakkında bilgilendirici seminerlere uzanan zengin bir içerik sunuyor.

Sabancı Üniversitesi Lise Yaz Okulu’nda derslerin büyük bir çoğunluğu Türkçe olarak işlenecek. Almanca ve İngilizce verilecek derslere katılacak uluslararası öğrencilerle lise öğrencilerine akademik ve kültürel benliklerini zenginleştirebilecekleri  uluslararası bir ortam sunuluyor. 

Ders dışı etkinliklerle desteklenen yaz okuluna, 1 Mayıs 2014 tarihine kadar başvuru web üzerinden yapılabilecek.

Sabancı Üniversitesi bu yıl Lise Yaz Okulu’nun dördüncüsünü düzenliyor. Lise öğrencilerine üniversite deneyimini yaşatan Sabancı Üniversitesi Lise Yaz Okulu, fen bilimlerinden yönetim bilimlerine; sanattan sosyal bilimlere; dil eğitiminden meslekler ve üniversiteler hakkında bilgilendirici seminerlere uzanan zengin bir içerik sunuyor.

30 Haziran - 11 Temmuz 2014 ve 14-25 Temmuz 2014 tarihleri arasında iki dönem olarak uygulanacak Sabancı Üniversitesi Lise Yaz Okulu’nda dersler, Fen Bilimleri ve Mühendislik, Sosyal Bilimler, Sanat, Yönetim Bilimleri, Dil Eğitimi ile Genel olmak üzere altı başlık altında toplanıyor.

Ders dışı spor, sanat, kültür ve eğlence etkinlikleriyle zenginleştirilen Sabancı Üniversitesi Lise Yaz Okulu’na 1 Mayıs 2014 tarihine kadar başvuru yapılabilecek.

Sabancı Üniversitesi Lise Yaz Okulu zengin bir eğitim programı sunuyor

Sabancı Üniversitesi Yaz Okulu 30 Haziran - 11 Temmuz 2014 ve 14-25 Temmuz 2014 tarihlerinde, ikişer haftalık 2 dönemden oluşuyor. Öğrenciler, bir dönem içinde, farklı ders gruplarından en fazla 3 ders seçebilecekler. İsteyen öğrenciler her iki döneme de kayıt yaptırabilecek. Okula, tüm lise öğrencileri başvurabilecek.

Sabancı Üniversitesi Lise Yaz Okulu’nda 1. dönemin müfredatında; Moleküler Biyoloji, Gen Mühendisliği ve Nano Tıp; Beyin, Bilim ve Sihir; Mekatronik, Uçan ve Yüzen Robotlar; Astrofizik ve Öte-Gezegenler; Araştırma, Geliştirme ve Pazarlama,  Arttırılmış Mekanik 1; Mühendislik Dallarında Eğitim ve Sektörler; Ekonomi, Finans, Para ve Sizin Geleceğiniz; Hukuk ve Ekonomi; Psikoloji ve Felsefe; Türkiye, Avrupa ve Amerika; Çin Dünyasında Ekonomik Büyüme Mucizeleri: Çin, Singapur, Hong Kong, Tayvan; Psikoloji ve Felsefe; Batı Sanatının, Klasik Müziğin ve Tiyatronun Büyük Eserleri, Görsel İletişim, Tasarım ve Sanat; Sanatsal Fotoğrafçılık ve Videoculuk: Siz de Yapabilirsiniz; Yaratıcı Zeka ve Yaratıcı Etkinlik dersleri verilecek.

İkinci dönemde ise; Moleküler Biyoloji, Gen Mühendisliği ve Nano Tıp;  Bilim, Girişimcilik ve Halka Hizmet; Araştırma, Geliştirme ve Pazarlama; Kuantum Mekanik ve Nano Bilim; Arttırılmış Mekanik 2; Mekatronik ve İnsansı Robotlar; Mühendislik Dallarında Eğitim ve Sektörler; Toplum, Ekonomi ve Politika; Türkiye’de Habercilik, Haber Kanalları ve Haber Okuryazarlığı; Türkiye Ortadoğu ve Kuzey Afrika; Enerji Üretimi ve Yönetimi; Jeopolitik Enerji ve Amerika İçi/Dışı Kaya Gazı; Psikoloji ve Felsefe; Modern Sanatın, 20. Yüzyıl Müziğinin ve Operanın Büyük Eserleri; Bir Kentin Tarihi: Konstantinapolis/İstanbul ile Görsel İletişim, Tasarım ve Sanat dersleri yer alacak.

Her iki dönemde de Temel İngilizce Öğrenimi II dersi yer alacak. Ayrıca, her iki dönemde yer alan Üniversiteler ve Meslekler: Bilgilenmek, Seçmek ve Başarmak başlıklı derste farklı sektörlerden uzman isimler mesleklerini öğrencilere tanıtacaklar.

Sabancı Üniversitesi Lise Yaz Okulu uluslararası bir ortam sunuyor

Sabancı Üniversitesi Lise Yaz Okulu’nda bu yıl Almanca ve İngilizce dersler de yer alacak. Her iki dönemde de müfredatta olan Society and Culture, Economy and Government dersleri İngilizce, Gesellschaft und Kultur ve Wirtschaft und Verwaltung dersleri ise Almanca işlenecek. Sabancı Üniversitesi Lise Yaz Okulu’na katılan öğrenciler, yabancı dilde verilen derslerde uluslararası öğrencilerle birlikte olma imkanı bulacaklar.

Ders dışı etkinlikler

Sabancı Üniversitesi Lise Yaz Okulu, gün içerisine yayılmış ders dışı etkinliklerle öğrencilere sportif, kültürel ve sosyal olanaklar sunuyor.

Sabancı Üniversitesi Lise Yaz Okulu’nda sunulan ders dışı etkinlikler arasında; fitness, tenis, voleybol, basketbol, futbol, grup egzersizleri, dans, yaratıcı drama, güzel sanatlar ve ritim atölyesi yer alıyor.

Ücret ve program bilgisi

Adaylar, tercihleri doğrultusunda, dönemlerden birine veya her ikisine başvurabilecekler. Her dönem en fazla 3 ders seçebilecekler.  Ders başına ücret 750 TL. Bütün adayların konaklamalı olarak kayıt yaptıracağı Sabancı Üniversitesi Lise Yaz Okulu’nun, konaklama ve yemek ücreti, dönem başına 750 TL olarak belirlendi.

Yabancı dilde verilen dersler (Gesellschaft und Kultur, Wirtschaft und Verwaltung, Society and Culture, Economy and Government) ücretsiz olarak verilecek. Yabancı dilde verilen dersleri alan öğrenciler yemek ve konaklama ücreti ödemeyecekler. Bu derslere başvuran öğrencilerin, Sabancı Üniversitesi’nin dil sınavını geçmeleri gerekir.  Kabul edilen öğrencilerin kesin kaydı sırasında 200 TL kayıt ücreti alınır.

Detaylı program için: http://liseyazokulu.sabanciuniv.edu/


Editör: TE Bilişim