Diyanet İşleri Başkanlığının okulların tatil edilmesinden sonra başlattığı Yaz Kur’an Kurslarına büyük ilgi olurken Niğde İl genelinde Kuran Kursları ve camiler başta olmak üzere benzeri yerlerde kız ve Erkek olmak üzere toplam 14 Bin 308 çocuk Kur’an öğrenmenin heyecanını yaşıyor.

Niğde Müftülüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Diyanet İşleri Başkanlığının okulların tatil edilmesinden sonra Tüm Türkiye genelinde başlattığı Yaz Kur’an Kurslarına Niğde  İl genelinde ilçelerimizde dahil olmak üzere 700  cami ve  kuran kursunda 6873 erkek  ve 7435 kız  çocuğu olmak üzere toplam 14 bin 308   öğrenci  kuran okuma ve dini konularda bilgilendirildiğini  ifade ettiler.

Müftülük yetkilileri  “Öğrencilerimiz son derece zeki ve arzulu. Onlarla çalışmaktan büyük keyif alıyoruz. Çok kısa sürede öğreniyorlar. Bu durum bizleri çok mutlu ediyor. Kurs sonunda öğrencilerimizin tamamı Kur’an’a geçmiş olacakları ifade edilirken  Haziran tarihinde başlayan ve haftanın 5 günü devam eden kurslar, Ağustos ayında  sona ereceği ifade edildi.
 
Editör: TE Bilişim