Milli Eğitim Bakanlığının 2023 Eğitim Vizyonu'nda yer alan ve tüm okullarda kurulması hedeflenen, öğrencilerin tasarlama ve uygulama becerilerini geliştirecek tasarım beceri atölyelerinin kurulma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Mevlana Ortaokulu FETEMM Atölyesi ve Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi Kapalı Salon Sporları Atölyesi'nin açılışını gerçekleştirdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, gerçekleştirdiği ziyaretlerde atölyeleri inceleyip öğrencilerle sohbet ettikten sonra öğretmenlerle de bir araya geldi. Öğretmenlerle yaptığı görüşmede konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar, Milli Eğitim Bakanlığı 2023 eğitim vizyonunun temel amaçlarından birinin çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış bireyler yetiştirmek olduğunu belirterek, bu temel hedef kapsamında tüm okullarda öğrencilerin yaşam becerileri edinebilecekleri, küçük yaştan itibaren mesleki yeteneklerini keşfedebilecekleri ortamlar oluşturma gayretinde olduklarını söyledi.

Ülkemizin yerlileşme ve millileşme hamlelerinde bulunduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, ilimizden de bu atölyeler sayesinde bilim adamları yetişmesini temenni ettiğini söyleyerek bu konuda öğretmen ve öğrencilere büyük iş düştüğünü belirtti.

Yaşar; “ Ayrıca tasarım beceri atölyelerinin eğitimde çok önemli olduğunu, bu konuda Niğde'de daha önce yapılmış çalışmaları bulunduğunu belirterek, il genelinde bu uygulamaların ve atölyelerin faaliyete geçeceğini ifade etti. Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi'nde açılışı yapılan Kapalı Salon Sporları Atölyesi'nde öğrencilerin spora olan yeteneklerini daha erken keşfedeceğini bu sayede ilimizden daha fazla sporcu çıkabileceğini belirtti.

Tasarım-Beceri Atölyeleri çalışmalarının diğer yapılacak atölye çalışmaları için örnek teşkil ettiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, emeği geçen idareci ve öğretmenlere teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim