Niğde İl Müftüsü Hasan Çınar, Yaz Kur’an kurslarını 24 Haziran itibariyle yaz başlattıklarını belirterek; “Bütün camilerimizde ve kuran kurslarımızda halkımızın çocuklarını camilere bekliyoruz. Görevlilerimiz saat:09.00’dan itibaren camilerde yavrularımızı bekliyorlar” dedi.

 

İl Müftüsü Çınar; “Yaz Kur’an Kurslarında a evlatlarımıza kuran bilmiyorlarsa kuranı öğrenmelerini biliyorlarsa, tezviratlı okumayı öğrenmeleri, aynı zamanda vatan, millet sevgisini, anne, baba sevgisini, aile sevgisini, ay yıldızlı bayrak sevgisini en güzel şekilde hocalarımız camilerde yavrularımıza öğreteceklerdir” diye konuştu.

 

“Ben bütün halkımızı siz basın mensubu kardeşlerim vasıtasıyla davet ediyorum” diyen İl Müftüsü Çınar; “Tatile her zaman gidilebilir. Zaten okullar kapanalı 2 hafta oldu. 2 Haftadan sonra biz 24 Haziran’da başlattık kurslarımızı. Artık yavrularımızı o iki haftalık tatilden sonra camilerimize getirsinler” dedi.

 

İl Müftüsü Çınar; “Hocalarımızdan ricamız, çocuklarımız kuran öğrenmeye başlasın. Yarın cenaze namazlarımızı onlar kılacak. Cenazelerimizi onlar yıkayacak. 5 Vakit namaz kılacaklar, Cuma namazı kılacaklar, bayram namazı kılacaklar. Bir sübhanekeyi, bir Fatiha’yı öğrenmezse çocuklarımız nasıl olacak? Bunlar nasıl namaz kılacak? Onun için ben İl Müftünüz olarak sizin aracılığınızla bütün velilerden, annelerden, babalardan yavrularını camilerimize göndermelerini temenni ediyorum” dedi.


Editör: TE Bilişim