Bor Belediyesi ve Niğde İşkur Müdürlüğü iş birliğiyle Bor'da açılan Yaşlı ve Hasta Bakım Kursu kursiyerlerine, Bor Ahmed Kuddusi Yaşlı Bakım ve Rehabilatisyon Huzurevinde yaşlı ve hasta bakımı konusunda uygulamalı eğitim kursu verildi.  

Bor Belediyesi, alışılagelmiş bakım hizmetleri yerine insan odaklı mesleki bilgi ve beceriye dayalı çağdaş bakım anlayışına yönelik gelişmeleri yakından izliyor. Niğde İşkur Müdürlüğü iş birliği ile Bor huzurevindeki yaşlı ve hastalara, Niğde Üniversitesi, Sağlık Meslek Yüksek Okulu Emekli Öğretim Görevlisi İlgi GARİPBAŞ, tarafından 24 kursiyere derslikte teorik kursla birlikte, Bor Ahmet Kuddusi Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezinde yaşlı ve hasta bakımı’ eğitimi verildi. Üç ay süren eğitime katılan kursiyerlere, Niğde Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksek Okulu Emekli Öğretim Görevlisi İlgi GARİPBAŞ tarafından  verilen uygulamalı kursta; yaşlı sağlığı, psikolojisi, beslenmesi, temizliği ve ilk yardım konularında uygulamalı bilgiler verildi. 

Bor Ahmet Kuddusi Huzurevi Ve Rehabilitasyon Merkezinde ki Yaşlı Ve Hasta Bakımı Eğitimi Kursuna ziyarette bulunan Bor Kaymakamı Kemalettin SAKİN, Bor Belediye Başkanı Sıtkı ERAT, Huzur Evi sakinleri yaşlı ve hastalar yerinde ziyaret ettiler. Yaşlı ve hastalarla tek tek ilgilendiler.Onlara çeşitli hediyeler sundular. 

Bor Kaymakamı Kemalettin SAKİN Huzur Evinde yaptığı açıklamada; Niğde’mizde ve bölgesinde çok hayırseverinde desteğine alan ve insanın ders alacağı önemli bir kurumda yıllardır ciddi bir faaliyet yürütülüyor. Bu merkez Selahattin Yücel yöneticiliğinde yaşlılara ve sağlık sorunu olanlara kapılarını açmış, insana hizmet veriyor. Ülkemizde yaşlı ve hastalara sahip çıkmalıyız. Bunun uğraşısını hep birlikte vermek zorundayız. 

Bor Belediye Başkanı Sıtkı ERAT, yaptığı açıklamada; Bor’da örnek proje uygulamalarından birisi daha yaşanmaktadır. Bor kentimizde Yaşlı ve Hastalara Bakım Kursu ilk defa açılmış ve istihdam ve hizmete kavuşturulmaktadır. Bor kentimizde güzel şeyler olmaktadır. İleriki günlerde daha farklı güzel projelere imza atacağız. 

Bor Ahmet Kuddusi Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezini eğer zaman bulup gidemediyseniz mutlaka ayda bir uğrak vermeyle birlikte yaşamın diğer yüzünü görmüş olursunuz. Sorulduğunda, genelde, istiyorum ancak günlük koşuşturmalar, malum gibi bahaneler öne sürülerek gerçekleştirilemediğini belirtilip, aslında huzurevi ziyareti gerçekleştirmenin akıla bile gelmediği gerçekleştirildiğinde ise duygu karmaşası yaşatan; yaşlandıkça değerini anlayacağımız eylemlerde bulunacağımız bir yer olmamalıdır. 

İnsan olarak hayatımızda yarın ne olacağı ve neler yaşayacağımızı bilemeyiz. O cenabı-ı Allahın takdiridir. Hepimiz hastalanıp, yaşlanabileceğiz. Bilinçli olarak buna hazırlanmalıyız. Hasta bakım kursu ve yetişmiş eleman ihtiyacına önemle gereksinim bulunmaktadır. Tabi ki Huzurevimiz bizim göz bebeğimiz, ilçemizin fedari iftiharımızdır. Sayın Kaymakamımız Kemalettin Bey başta olmak üzere. Huzurevi müdürümüz Selahattin Bey’e ve çalışanlara burada ayrıca teşekkür ederiz. Birçok yaşlımız ve hastalarımız burada bir aile ortamında barınıyor. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Bor Belediyesi olarak böyle bir ihtiyacı tespitte bulunduk. Niğde İşkur Müdürlüğü ile irtibata geçerek Yaşlı ve Hasta Bakım Kursu açılmasını yoğun taleplerimiz sonucunda gerçekleştirmeyi başardık. Bu Bor kentimizde bir ilk oldu. Bor’da faydalı bir şeyler yaptığımıza inanıyoruz. Toplumu bilgilendirme anlamında daha çok çalışılması gerekliliği düşüncesindeyim.  

Geçen hafta başımdan geçen bir olayı paylaşmak istiyorum.Yolda bir trafik kazasının üzerine vardım.Bende dahil orada bulunan herkes toplanmış,yaralıya bakmakla yetiniyoruz.Bu olay yerinde yapılması gerekeni bende dahil bilen yok,ambulans gelene kadar ne yapacağımızı bilmiyoruz.Bu anlamda toplumun her kesiminin daha da bilinçlendirilmesi gerekliliğine inanıyorum.Bu ve benzeri kurslara ilgi toplumumuzu olumlu başarılı kılacaktır.   

Bu ve benzeri meslek kurslarının devamını inşallah hayata geçireceğiz. Bor şehri, nur şehridir. Bunları hep birlikte inşallah artırarak gerçekleştireceğiz. Herkes memnun diye düşünüyorum. Herkese tekrar şahsım adına ve Bor Belediye Başkanı olarak ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 

Her insan ayda bir sefer de olsa gelip bu huzur evimizi ziyaret etmeleri gerekmektedir. Bu şekilde dünya ya bakış açısı değişecektir. Buradan etkileneceklerini belirtmek istiyorum. Son zamanlarda yaşlılarımıza özel ilgi bizleri mutlu etmektedir. Devletimiz ve hükümetimizin  uygulamaları sonucunda yaşlılarımıza sahip çıkılıyor. Fiziksel ve bilimsel gelişmeler göz dolduruyor. 

Kurs Öğretmeni: Niğde Üniversitesi, Sağlık Meslek Yüksek Okulu Emekli Öğretim Görevlisi İlgi GARİPBAŞ yaptığı açıklamada; Değerli Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız hoş geldiniz. Bizleri onurlandırdınız. Sizleri aramızda görmekten çok mutluyuz ve yerinde incelemeleriniz bizlerin ne derece önemli bir iş yaptığının önemi ortaya çıkmaktadır. Kurslar hasta bakımında çok önemli kazanımlara fırsat verecektir. Bu uygulama eğitimiyle bütünleşerek hayata geçirilmekte ve kursiyerlerimiz hasta ile birebir ilk yardım dersi gibi toplumun her kesimine, aile bireylerinin de kursa ulaşması gereken bir hizmet olarak görüyorum. Kaliteli eğitim görmüş bireylere toplumumuzun ihtiyacının bulunması ve ihtiyacının giderilmesi gerekmektedir. Bizler burada Bor Kaymakamımız Sayın Kemalettin SAKİN ve Bor Belediye Başkanımız Sıtkı ERAT Bey’in uğraşıları sonucu bu kursa devam edilmekte, bu kursumuz büyük ilgi ve katılım gördü. İleriki günlerde kursiyerlerimizin başarıları olarak hizmet vermeleri bizlere ayrı mutluluk verecektir. Hem istihdam sahibi hem de iyi bir mesleklerden birine sahip olacaklarına inanıyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun.







Editör: TE Bilişim