Dünya üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Niğde Üniversitesi  yabancı öğrenci sayısını da artırmaya devam ediyor. Polonya'dan Nijerya'ya, İran'dan Kazakistan'a kadar birçok farklı ülkeden üniversitemize gelerek öğrenim görmek isteyen öğrencilere her geçen gün yenileri ekleniyor.


Son olarak Kazakistan'dan yüksek lisans yapmak üzere Niğde Üniversitesi’ne  gelen 5 öğrenci Rektör  Prof. Dr. Adnan Görür'ü makamında ziyaret etti. Ziyarette öğrencilere üniversitede görev yapan Kazak öğretim elemanları ve Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hikmet Koraş eşlik etti.

Türk Dili ve Edebiyatı ile İktisat bölümlerinde yüksek lisans yapacak öğrenciler ziyarette Niğde de bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek Niğde Üniversitesini çok sevdiklerini söylediler. Niğde Üniversitesi’nin ve Niğde'nin yabancı uyruklu öğrenciler için fırsat olduğunu belirten öğrenciler "Gelmeden önce araştırdık ve burası için çok olumlu görüşler aldık. Aynı zamanda bizim ülkemize olan yakınlığı da bizi buraya yönlendiren diğer bir faktördür. Ancak gelmeden önce her insanda olacağı gibi bizim de bazı tereddütlerimiz vardı fakat hepsinin boşuna olduğunu gördük. Şu an için tek sorunumuz barınma problemi umarım onu da en kısa süre içerisinde çözeriz dediler.

Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür de  öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilerin sayısında her geçen yıl büyük artış olduğunu ifade ederek "Sizleri üniversitemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerin burada rahat etmenizi, huzurlu olmanızı, herhangi bir problemle karşılaşmamanızı istiyoruz. Eğer sorunlar olur ise bizimle rahatlıkla paylaşabilirsiniz. Buradan mutsuz olarak ülkenize dönerseniz bundan en çok bizler mutsuz oluruz. Burada bulunduğunuz süre içerisinde sizler için her türlü imkanı sağlamaya çalışacağız. Mutluluğunuz, huzurunuz ve ihtiyaçlarınızın giderilmesi için elimizden geleni yapmaya hazırız " dedi.

Ziyaret sonunda öğrenciler Rektör Prof. Dr. Adnan Görür'e getirdikleri çeşitli hediyeleri takdim ederken Rektör Prof. Dr. Adnan Görür’ de öğrencilere Niğde Üniversitesi tanıtım çantalarından hediye etti.







Editör: TE Bilişim