Ömer Halisdemir Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı aracılığıyla Eğitim Fakültesi Konser Salonu’nda, “Vurmalı Çalgılar Atölye Çalışması” gerçekleştirildi.
 
Bu yıl ikincisi düzenlenen etkinlik, Selçuk Üniversitesi öğretim elemanları Yrd. Doç. Dr. Sibel Karaman ve Nurten Yılmaz tarafından gerçekleştirildi. Çalışma, iki gün boyunca üç seans halinde yapıldı.

Konservatuarımız Türk Müziği Bölümü ve Müzikoloji Bölümü öğrencilerinin eğitim alma fırsatını yakaladıkları atölye çalışmasında, kudüm, bendir, daire, tef, erbani çalgılarında Türk Müziği usul uygulamaları gerçekleştirildi.  
 
Konuyla İlgili bilgi veren DoçDr.Feyzan Vural; “Ritim sazlar, müzikal eserlerin kalp vuruşudur. Ritmin sağlam olmaması, kalbin aksaması ile eş değerdir. Türk Müziğinde var olan çok sayıda ve farklı niteliklere sahip ritmik yapıları, değişik çalgılar üzerinde uygulayabilmek son derece önemlidir. Öğrencilerimizin bu alandaki yeteneklerini geliştirebilmek adına bu yıl ikinci olarak düzenlenen etkinlikte, öncelikle gönüllülük esasına göre başvurular alındı ve iki farklı düzeyde çalışma gurubu oluşturuldu” dedi.

Çalışmanın sonunda,  Yrd. Doç. Dr. Sibel Karaman ve Nurten Yılmaz tarafından, atölye çalışmasına katılan öğrencilere katılım belgesi verildi.
 

 
Editör: TE Bilişim