Van’daki depremin ardından eğitimlerine Niğde’de devam eden Vanlı öğrenciler kısa sürede uyum sağladı. Niğde Atatürk Lisesi’ne kaydı yapılan 37 öğrenci eğitimlerini başarılı bir şekilde sürdürüyor. Niğde’ye öğrenimlerini sürdüren Vanlı öğrenciler İl Milli Eğitim yöneticileri ile bir araya geldi.

 

Van depreminin ardından Niğde’ye gönderilen 37 lise öğrencisinin pansiyonlu okullara yerleştirildiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Akbıyık, öğrencilere gurbeti yaşatmamak için çalıştıklarını ve Vanlı öğrencilerin Niğde’ye alıştığını söyledi.

 

Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda Vanlı Öğrencilerle bir toplantı yapan İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Akbıyık, öğrencilerin sorunlarını dinledi. Van'dan gelen öğrencileri en iyi şekilde ağırlamak için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Akbıyık, “Van ve Erciş’ten gelen ve zor bir dönemden geçen öğrencilerimiz uyum sürecini atlattılar. Derslerini başarılı bir şekilde sürdürüyorlar. Öğrencilerimizin hepsi lise son sınıf öğrencisi. Önümüzdeki dönem YGS’ye girecekler. Onların başarılı olması için her türlü tedbiri aldık ve çalışmalarımızı ara vermeden sürdürüyoruz" diye konuştu.

Toplantıda yaşadıkları sorunları anlatan misafir öğrenciler de Niğde’yi sevdiklerini ve alışmaya başladıklarını ifade ettiler.

 

Editör: TE Bilişim