Niğde il genelinde bulunan okul ve yurt ziyaretlerine devam eden Vali Yılmaz Şimşek, Atatürk Anadolu Lisesi Kız Öğrenci Pansiyonunu ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi.

Vali Yardımcısı Adnan Türkdamar, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar ve yurt görevlilerinin hazır bulunduğu ziyarete yemekhane, etüt ve sosyal aktivite salonlarında incelemede bulunan Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek daha sonra öğrencilerle bir araya gelerek sohbet etti.

Gerçekleştirilen ziyarette her öğrencinin en az bir yabancı dil öğrenmesinin önemine değinen Vali Şimşek, “Çağımızın en önemli gereklerinden biriside yabancı dil öğrenmektir” dedi.

Öğrencilere kitap okumaları konusunda da nasihat eden Vali Yılmaz Şimşek, “Sizlerin iyi eğitim alarak yetiştirilmesi bizim geleceğimizin de garantisidir. Önemli olan bugünü iyi değerlendirip geleceğe hazırlanmaktır. Hepimizin bu konuda üzerine düşen görevleri var. Herkes üzerine düşeni yaparsa toplum olarak başarılı oluruz” ifadelerine yer verdi.

İncelemeler esnasında pansiyonun kapasitesi, fiziki durumu ve öğrencilerin eğitimleri hakkında İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar’dan bilgi alan Vali Yılmaz Şimşek daha sonra öğrencilerle masa tenisi oynadı.
 
Editör: TE Bilişim