Vali Yılmaz Şimşek, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kampüs Yerleşkesinde 19 bin metrekare alan üzerine kurulu ve İlimizin sanayisinin gelişmesi için sanayici-üniversite işbirliğinde büyük rol oynayan Teknoparkı ziyaret etti.

Gerçekleştirdiği ziyarette Teknopark Yönetim Kurulu Üyeleri, ilimizde faaliyet gösteren sanayici işadamları, STK Temsilcileri ve ilgili kurum müdürleriyle düzenlenen toplantıya başkanlık eden Vali Şimşek, Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Mahmut Alkan’dan Teknopark faaliyetleri ve yürütülen projeler hakkında bilgiler aldı.

Düzenlenen toplantının açılışında Teknoparkların, girişimci firmaların ve yeni fikir ve buluş sahiplerinin başarılı olabilmeleri için büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Vali Yılmaz Şimşek; “Hepimizin bildiği üzere Teknoparklar, üniversite ve sanayi iş birliği sağlayan bir sistem olarak tanımlanmaktadır. Ayrıca Teknoparklar, bilim ve teknoloji alanındaki buluşları ve gelişmeleri girişimciler ve bilim adamları aracılığıyla, sanayi alanına aktarmak için bir araçtır. Ülkemizde önemli bir konuma sahip olan Niğde Ömer Halisdemir üniversitesinde faaliyete geçmesi ilimiz için büyük bir şans olarak görülen Teknopark sayesinde projeler, somut çıktılara dönüştürülecektir. Yine Teknoparklar sayesinde yerli ve milli ürünlerinin sayısı ve çeşidi daha da artacaktır. Ayrıca öğrencilerimiz, teknopark sayesinde teoride aldığı eğitimi pratiğe geçirme şansına sahip olacak. Bu şekilde öğrencilerimiz, bilinçli ve araştırma odaklı, ne istediğini bilen bakış açısıyla daha çabuk meslek sahibi olabilecekler. Yine Teknopark, öğrenicilerin eğitim hayatları sürerken iş hayatına atılabilecekleri son derece faydalı bir kurum” şeklinde konuştu.  

Vali Yılmaz Şimşek’in konuşmasının ardından Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Mahmut Alkan’ın sunum yaptığı toplantı, katılımcıların görüş ve önerilerini dile getirmesi ile son buldu. Toplantı sonrası Vali Yılmaz Şimşek, Teknoparkta faaliyet gösteren girişimci firmaları ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi.
 
Editör: TE Bilişim