Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, Lise Öğrencileri ile bir araya geldiği toplantıda iyi insan olmanın tanımını yaparak; “İyi insan olmak demek, Vatanına, Milletine ve Devletine hainlik etmemek demektir.” dedi.

Vali Ertan Peynircioğlu, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Nebol, İl Sağlık Müdürü Yılmaz Yücel, Gençlik ve Spor İl Müdürü Harun Turan, Tarım İl Müdürü Asım Baş ve İl Kültür Müdürü Selçuk Demirtaş’tan oluşan heyetle birlikte İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Ortaöğretim öğrenci yurtlarını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

75. yıl Mehmet Göker Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Fen lisesi, Anadolu Lisesi ve Güzel Sanatlar Lisesi Öğrenci Yurtlarına gerçekleştirdiği ziyaretlerde Vali Peynircioğlu Öğrencilerle sohbet ederek, yaşanan sorunları dinledi. Öğrencilerin bulundukları yurt ve okullar hakkındaki düşüncelerini, görüş ve önerilerini aldı.
Ziyaretlerde gerçekleştirilen sohbette öğrencilere seslenen Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, okumanın ve eğitimin önemine vurgu yaparak; “Eğitim sizler için yeni başlıyor. Hayatın bütününe baktığımızda aslında hayatın kendisi başlı başına bir eğitimdir.” dedi.
Konuşmasına “Siz öğrencilerimiz, bizler için çok değerlisiniz” diye devam eden Vali Peynircioğlu; “ Devletimiz ve Milletimizin geleceği açısından çok değerlisiniz. Sizler Milletimizin geleceğinin teminatlarısınız. Bu anlamda Devletimiz ve Milletimiz siz öğrencilerimize mümkün olduğunca tüm imkanları sunma gayretindedir.

Devletimizin ve Milletimizin sizlerden beklentileri ise öncelikle derslerinize çalışacaksınız. İyi birer öğrenci olacaksınız. Fakat daha önce ‘iyi insan’ olacaksınız. İyi insanla şunu kastediyorum. Bu millete, bu Vatana, bu Devlete hainlik etmeyeceksiniz. Bu çok önemli bir konudur. Ben İlimiz Niğde’den hain çıkacağına zaten ihtimal vermiyorum. Niğde kahramanlar yurdudur. Bunu her dönem görmek mümkündür. En son 15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişiminde Kahraman Şehidimiz Ömer Halisdemir’le başlayarak diğer 5 Kahraman Şehidimizle bir kez daha Niğde bunu görmüş oldu. Biz Niğde’den ve Niğdelilerden eminiz.” dedi.

Hayat başarısının en az dersler kadar önemli olduğunu belirten Vali Peynircioğlu;  “Hayat başarısı ise iyi insan olmaktan geçer. İyi insan olmak, vatan haini olmamaktır, İyi insan, insanın çevresinin kendisinden emin olması demektir. Biz sizlerden bunu bekliyoruz. Bizler eminiz ki, bu vatana, bu millete, çevrenize ve ailelerinize hayırlı birer fert olacaksınız. Sizler bizlerin geleceğisiniz. Sizler ne kadar iyi yetişir, iyi insan olursanız, ülkemizin geleceği de o kadar iyi ve aydınlık olur.

Bu vesile ile ben tekrar hepinizi saygılarımla selamlıyor, derslerinizde ve hayatınızda başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.
 
 
Editör: TE Bilişim