Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi tarafından düzenlenen “Üstün Zekalar Soruyor” adlı programın ilk konuğu Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci oldu. BİLSEM öğrencilerinin çeşitli konularda yönelttiği soruları samimi bir dille cevaplayan Ekinci, zaman zaman kendisini zorlayan öğrencileri cesaretlerinden dolayı tebrik etti.


Akşemseddin BİLSEM tarafından her ay düzenlenecek etkinliğin Kasım ayı konuğu Celalettin Ekinci’ydi. Merkezin drama salonundaki program sohbet ve soru-cevap şeklinde gerçekleşti. Öğrencilerin eğitime ve hayata dair birbirinden zorlu sorularıyla karşılaşan Ekinci içten cevaplar verdi.

Programda etkili liderlikle ilgili bir soruya, kişinin kendi başına lider olamayacağı cevabını veren Ekinci; ekibinin fikrini alan, kalbinde sevgi barındıran ve insan kazanmaya çalışan liderin başarılı olacağını ifade etti. Merkezin adının neden Akşemseddin konduğu sorusuna ise “Övünülecek bir geçmişimiz var. Bu kurumlar Fatihler, Akşemseddinler yetiştirsin diye bu adı verdik” dedi. Ailesinde kimin en güçlü olduğu sorusuna ise “Tabiki çocuklardır. Çünkü bütün kararlar sizlere göre alınıyor” açıklamasını getirdi.

Programda kendi hayatından kesitler de sunan Celalettin Ekinci çok şanslı bir çocukluk geçirdiğini, çünkü o dönemlerde dershane ve test kavramlarının olmadığını ifade etti. O dönemde vakitleri çok olduğu için çok kitap okuduğunu vurgulayan Ekinci öğrencilere de bu tavsiyede bulundu.

“Üstün Zekalar Soruyor” adlı etkinliğin sonunda Okul-Aile Birliği Başkanı Süheyla Türkyener tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla pasta ikram edildi.










Editör: TE Bilişim