Havacılık sektörünün ülkemizde hızlı bir şekilde gelişme göstermesiyle doğan nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılamak amacıyla, Ömer Halisdemir Üniversitesi Niğde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokuluna bağlı olarak Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği ikinci öğretim programı açıldı.

Son yıllarda büyük bir ivme kazanan ve küresel ekonomi içinde en hızlı büyüyen sektörlerden biri olan sivil havacılıkta, artan talebi karşılamak ve sektöre kalifiyeli eleman kazandırmak amacıyla Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi bünyesinde Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği ikinci öğretim programının açılması Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından onaylandı.

Programın temel amacı, havacılık sektöründeki büyümeye paralel olarak artan personel talebini karşılamaya yönelik; takım çalışmasına yatkın, müşteri ilişkileri kuvvetli, çözüm odaklı, etkin iletişim becerisine sahip, dinamik ve operasyonel düzeydeki faaliyetlere hakim sivil hava taşımacılığının işletme ve yönetimi alanında çalışacak personel yetiştirmektir.

Açılan yeni program kontenjanı 60 kişi olup, gerekli akademik personel istihdamı ile altyapının tamamlanmasının ardından öğrenci alımı başlayacak.
 
Editör: TE Bilişim