24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama etkinlikleri çerçevesinde üniversitemiz tarafından düzenlenen "Nitelikli Öğretmen Yetiştirme” konulu konferans Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hayati Akyol’un konuşmacı olarak katıldığı konferansa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Murat Alp, İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Akbıyık, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Öğretmenlik uygulaması ile ilgili bazı sıkıntıların olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Akyol, “Öğretmen yetiştirme ile ilgili ülkemizde büyük değişim olmuştur. Geçmişte öğretmenler her şeyi bilen olarak algılanmış ve öyle yetiştirilmeye çalışılmıştır. Ama günümüzde bu düşünceyi kabul etmiyoruz. Yeni anlayışa göre öğretmen, belirli alanlardaki öğretimi gerçekleştirecek olan öğretim teknisyenidir. Bilgi ve beceri kazandırmakla da öğretmen olunmaz. Nitelikli öğretmen okuryazar olmalıdır. Alanında derinlemesine bilgi sahibi olup, öğretim tecrübesinin yanında mezuniyetten sonra eğitimine devam etmelidir. Hedef kitleyle ilgili bilgi sahibi olduktan sonra da uygun bir öğrenme ortamı hazırlamalıdır” dedi.

Soru cevap bölümüyle devam eden konferansın sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Adnan Görür konferans konuşmacısı Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hayati Akyol’a teşekkür ederek plaket takdim etti.

24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri 25 Kasım Cuma günü üniversitemiz Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı tarafından düzenlenecek Çoksesli Koro Konseri  ile devam edecek. Konser Derbent Kültür Salonunda saat:19.00 ‘da başlayacak.



Editör: TE Bilişim