Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Süleyman Doğan, Niğde Üniversitesi'nin  konuğu oldu. Kongre ve Kültür Merkezi Salon 1923’te düzenlenen konferansa katılan Doğan, “Mesnevide Eğitim Metotları” konulu bir konferans verdi.

Doç. Dr. Süleyman Doğan konferansında Mevlana’nın Mesnevi adlı eserinin içinde yer alan pedagojik temaları, eserin içeriğinden yola çıkarak anlattı.

Konferansına Hz. Mevlana’nın yaşamı, kişiliğini oluşturan boyutlar, farklı alanlarda aldığı eğitimler hakkında bilgi vererek başlayan Doç. Dr. Doğan, Mesnevi’nin edebi açıdan olduğu kadar içerdiği temalar açısından önemli mesajlar veren bir eser olduğunu anlattı.

Mevlana hakkında ulusal ve uluslararası alanda sürdürülen akademik çalışmaların, bilimsel yayınların, kongre, sempozyum ve çalıştay gibi toplantıların yoğunluğu ve öneminden de söz eden Doğan, Mevlana’nın olaylar karşısında olumlu bakışının batı kültüründe dahi kullanıldığını söyledi.

Doç. Dr. Süleyman Doğan ayrıca Mesnevide yer alan eğitim metodolojisi hakkında bilgi vererek Mevlana’nın gözlem, ölçme ve değerlendirme gibi temel eğitim metotlarını o dönemde dahi kullandığını anlattı.

Konferansının sonunda öğrencilerin sorularını da cevaplayan Doğan’a Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bayrak tarafından teşekkür belgesi takdim edildi. 

Editör: TE Bilişim