Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Üniversite Tanıtım Günleri dün başladı. Türkiye’den ve Kıbrıs’tan 22 üniversitenin katıldığı program iki gün sürecek.




5 Şubat Spor Salonu’nda düzenlenen açılış törenine Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bayrak, Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, İl Sağlık Müdürü Ali Rıza Erdoğan, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Şevki Türk, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Akaycan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Türkmen, SGK İl Müdürü Adil Demir, Askerlik Şubesi Başkanı Albay Kadir Okyay, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta konuşan Niğde Valisi Necmeddin Kılıç öğrencilere seslenerek bundan sonraki hayatlarına eksen çizecek önemli bir zaman aralığında yaşadıklarını söyledi. Bu yaşlardaki gayretlerinin öğrencilerin geleceğinde belirleyici rol oynayacağını belirten Kılıç: “Umarım kendinize, ailenize ve memleketinize hayırlı olarak hayatta boy gösterirsiniz” dedi. Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar da öğrenciler için meslek seçiminde doğru tercihin mutlu bir yaşam için önemli olduğunu vurguladı. Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Üniversite Tanıtım Günleri’nin Niğde için önemli bir organizasyon olduğunu belirten Yaşar 15’i vakıf ve 7’si devlet olmak üzere 22 üniversitenin katılım sağladığını belirtti.

Açılışın ardından stantları gezen protokol ve misafirler üniversiteler hakkında bilgi aldılar. 2. Üniversite Tanıtım Günleri kapsamında İstanbul Aydın Üniversitesi’nden Sevim Yılmaz ve Okan Üniversitesi’nden Nurşen Ünal tarafından İmam Hatip Ortaokulu Konferans Salonunda öğrencilere yönelik motivasyon ve bilgilendirme amaçlı konferanslar verildi. İki gün sürecek etkinlikten tüm vatandaşlar ve öğrenciler yararlanabilecek.





 

Editör: TE Bilişim